Bağımsız meclis üyesi Kemal Özcan Sözlerini şu şekilde başladı…

“Bugünkü gündemime, ilçemizin ulaşım yükünü büyük bir özveriyle taşıyan, yağmurda, karda, sıcakta vatandaşımızın yanında olan taksi ve minibüsçü esnafımıza teşekkür ederek başlamak istiyorum. Ancak belediye olarak biz bu esnafın ne kadar yanındayız?
Geçen gün taksi durağına gidip esnafımızla hasbıhal ettim. Bana yolların, caddelerin ve sokakların berbat durumda olduğunu, her ay sanayiye gitmekten milyarlarca lira zarara uğradıklarını söylediler. İki yıldan beri ‘Şu kadar metreküp asfalt döktük, burayı böyle yaptık’ diye övünüyorsunuz. Soruyorum size; iki yıldır nereye asfalt döktünüz? Hangi sokaklar bozuk diye sorduğuma pişman oldum, esnaf tek tek saymaya başladı: Çayırlar Caddesi, Bellona’nın önü, Bilgi kuram okulunun önü, Kumbaba Caddesi, Dört Mevsim Oteli’nin önü, Nehir Oteli’nin önü, Pazar Yolu, Üniversite Yolu, Hamam Dere Sokak, Rüya Otel ve Gönen Otel’in önü… Saymayı bitiremediler, durdurmak zorunda kaldım. Şile durağının, Lastikci Nadir’in ve kocaman Market’in önündeki mazgallar da cabası. Sokaklarımız iki yıl içerisinde köstebek yuvasına dönmüş durumda.
Önümüzde üç yıl var; bunun zaten bir yılı seçim arifesi, kalıyor iki yıl. Ben kendi şahsım adına iddia ediyorum: Şile Belediyesi bu kadar sokaktan bırakın hepsini, üç tanesini yapar, bir tane de mazgalı düzeltebilirse şampiyondur! İnşallah beni mahcup edersiniz de dört-beş tane yaparsınız. Sayın Başkan, bir gidin ve esnafın dertlerini kendi ağızlarından dinleyin. Ayrıca taksi durağının yanına bir pisuar koyulmuş; Fen İşleri montajını, giderini yapmış ama etrafı kapatılmamış. Açık havada, hijyenden uzak bu pisuarın orada ne işi var? Bu rezaleti bir an önce kapatın.” Dedi.
Şişli ve Ataşehir’den Hizmet Değil, Müdür İthal Ediyorsunuz
“Sokaklar bu kadar çukur yuvasına dönmüşken, hizmet konusunda eksik kalındığı ortada. İstanbul’da bizim kardeş belediyemiz yok mu? Şişli gibi, Ataşehir gibi güçlü belediyelerden hizmet ve yardım alamıyor muyuz? Biz bu belediyelerden hizmet alacağımıza, müdür alma konusunda adeta kardeş belediye gibi çalışıyoruz!
Daha bugün Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne dışarıdan yeni bir atama yaptınız. Hem CHP’li meclis üyelerine hem de Sayın Başkan Vekiline soruyorum: Volkan Kayacık’ın suçu nedir? Önceki görevden aldığınız müdürler gibi efendi, dürüst, saygılı ve liyakatli bu arkadaşımız neden görevden alınıp da dışarıdan bir müdür atanıyor? Bunun cevabını Şileli hemşerilerimize verin.” Dedi.
İki Yılda Bürokrasi ve Liyakat Düzeni Bozuldu
“İki yılda Şile Belediyesi’nde liyakat, bürokrasi, işleyiş ve düzen bozulmaya doğru gidiyor. Gelenler, gidenler… Durum ortada. Geçen gün sokakta bir vatandaşımız, ‘Bunlar ne yapıyorlar, kime ve neye hizmet ediyorlar?’ diye sordu. Ben de buradan soruyorum: Kime ve neye hizmet ediyoruz?
Bu kadar dışarıdan atama yapılırken sormak gerekir; Sayın Başkan, siz ne zaman değişeceksiniz? Sizin yerinize de Ataşehir’den bir Başkan Vekili ne zaman gelecek? Şileliyseniz o koltukta oturamazsınız, eğer oturuyorsanız Şileli değilsiniz demektir! Bu kadar Şileli bizim çocuklarımızın değişimini sağlamak, bürokrasi ve liyakat olarak düzeni bozmaktır. Şile, 50 bin nüfuslu bir ilçedir ama 500 bin nüfuslu bir ilçeden daha zor yönetilir. Şile’nin havası, suyu, toprağı değişiktir. Ahmetli Mahallesi’nde akan suyla, Ovacık Mahallesi’nde akan çeşme suyunun tadı bile farklıdır. 57 mahallemizin her birinin huyu, suyu ayrıdır. Siz Şile’yi tanımıyor, bu konuda çok büyük yanlış yapıyorsunuz.” Dedi.
Başkan Yardımcılarını İtibarsızlaştırıyorsunuz
“Şile Belediyesi’ni dışarıda, kurumsal platformlarda kim temsil eder? Şile Belediyesi’ni başkan temsil eder. Başkanın işi varsa iki numarası, yani başkan yardımcıları temsil eder. Geçen günlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne genel sekreterle görüşüp hizmet almak için iki tane müdürümüzü gönderdiniz. Şile Belediyesi, Büyükşehir düzeyinde temsil edilmek için sadece müdür vasfına mı kaldı?
Burada koskoca başkan yardımcılarımız varken neden müdürler bazında kurumsal paylaşımlar yapılıyor? Bahsi geçen birimlerin bağlı olduğu Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mustafa Kandıra ile Kültür Başkan Yardımcısı Berna Avcı varken, siz bu müdürleri göndererek başkan yardımcılarını itibarsızlaştırmaya mı çalışıyorsunuz? Kurumsal hiyerarşiyi ve bürokrasiyi tamamen bozuyorsunuz. Bu konuda da sizden net bir cevap bekliyorum.” Dedi.
Ne Gülen Yüz Bıraktınız Ne De Bizim Çocuk Bıraktınız
“Dört ay önce bu mecliste ‘Sokak konuşursa buradan daha sert olur’ demiştim. Şimdi ikincisini söylüyorum: Sokak, bu gidişle belediye binasına bile giremeyecek duruma geleceğinizi konuşuyor. Bu uyarımı dikkate alıp almamak sizin takdirinizdir.
CHP’li meclis üyelerine ve başkan vekiline sesleniyorum: ‘Gülen çocuk’ diye geldiniz, ‘Bizim çocuk’ diye geldiniz; ama ne insanlarda gülecek yüz bıraktınız ne de Şile Belediyesi’nde bizim çocuk bıraktınız.
Sözlerimi Yılmaz Güney’in çok sevdiğim bir sözüyle bitiriyorum: ‘Adam olmak bir gruba sahip olmak değildir, bir duruşa sahip olmaktır.'” Diyerek sözlerini tamamladı…
















