Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı bugün açılıyor

726

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosu olarak bilinen Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı, 15 Aralık tarihinde açılıyor. 16 istasyondan meydana gelen Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı’nın 65 bin yolcuya hizmet vermesi ön görülüyor.

Temeli 2012 yılında atılan Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı’nın açılışı 15 Aralık Cuma bugün saat 15.00’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Üsküdar’dan yapılacak. 

ÜSKÜDAR ÜMRANİYE METRO HATTININ GÜZERGAHI NASIL OLACAK?

Üsküdar- Ümraniye- Çekmeköy hattında 16 istasyon yer alacak ve 126 vagon bulunacak. İlk ve son durak arasında yolculuk eden bir kişi, toplam 24 dakikada istediği yere ulaşabilecek.

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu açılıyor

ÜSKÜDAR ÜMRANİYE ÇEKMEKÖY METRO DURAKLARI HANGİLERİ

Üç ilçeden geçecek metro hattında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonlarının aralarında yer aldığı 16 istasyon yer alacak.

M5 ÜSKÜDAR – ÇEKMEKÖY – SANCAKTEPE METRO DURAKLARI

1. Üsküdar Metro Durağı
2. Fıstıkağacı Metro Durağı
3. Bağlarbaşı Metro Durağı
4. Altunizade Metro Durağı
5. Kısıklı Metro Durağı
6. Bulgurlu Metro Durağı
7. Ümraniye Metro Durağı
8. Çarşı Metro Durağı
9. Yamanevler Metro Durağı
10. Çakmak Metro Durağı
11. Ihlamurkuyu Metro Durağı
12. Altınşehir Metro Durağı
13. İmam Hatip Metro Durağı
14. Dudullu Metro Durağı
15. Necip Fazıl Metro Durağı
16. Çekmeköy – Sancaktepe Metro Durağı

90 SANİYEDE BİR SEFER

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosunda istasyonlarda durma süresi 20 saniye olacak. 90 Saniyede bir ise sefer düzenlenecek. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı, cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açılacak.

Gayrimenkul uzmanları, hattın geçtiği bölgelerde ev fiyatlarının artış göstereceğini belirtiyor.

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu açılıyor