ŞİLE KÜLTÜR MERKEZİNDE DEVR-İ ALEM

488

Şile Kültür Merkezinde bu akşam saat 20.00 de iki dünya starının konseri gerçekleşecek.1988 den beri yurt içinde ve yurt dışında seslendirdikleri Türk Müziği ile dinleyenleri coşturan Şirin Pancaroğlu ve Bora Uymaz bu akşam Şilelilerle birlikte olacaklar.

Şirin Pancaroğlu

1968 yılında Ankara’da doğan Şirin Pancaroğlu Avrupa’daki eğitimini Cenevre Konservatuvarında, ABD’deki eğitimini ise İndiana Üniversitesi Müzik Fakültesi’nde yüksek lisans derecesiyle tamamladı. 1988’ten bu yana yurt içi ve dışında Hasret Bağı, Kuyruklu Yıldız Altında, Barokarp, Telveten, Eski Dünya-Yeni Dünya, ..

Şirin Pancaroğlu, klasik müzik geleneğinden yetişen Türkiye’nin önde gelen arp sanatçısı. Aynı zamanda geleneksel Türk müziği, doğaçlama, tango ve avangart türlerindeki çalışmaları ve mizansen içeren performanslarıyla da tanınır.

Bora Uymaz

1976 İzmir doğumlu.1994 yılında Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’nı birincilikle kazanıp, 1999 yılında aynı başarı ile mezun oldu. Öğrenciliği sırasında TRT İzmir Radyosu’nda istisna akitli sanatçı olarak görev yaptı. Cinuçen Tanrıkorur, Akın Özkan, Vefik Ataç gibi çok değerli hocalardan özel olarak faydalanma imkanı bularak, ses sanatçısı, tanburi ve bestekar olarakyetişti. Mezuniyetinin hemen akabinde, E.Ü.D.Türk Musikisi Konservatuarı’nda bir dönem hocalık yaptı. 2000 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Bursa Klasik Türk Müziği Korosu’na yetişmiş sanatçı olarak atandı. Hem Kültür Bakanlığı’nın görevlendirilmesiyle, hem de özel organizasyonlarla yurt içinde ve Amerika, Avustralya, Japonya, Çin, Yunanistan, Güney Kore, Almanya, Tunus, Kıbrıs gibi ülkelerde gerçekleştirilen konserlerde solist olarak ve eserleriyle Türk Müziği’ni en iyi şekilde temsil etmeye çalıştı.2010 yılında Kudsi Erguner ensenble ile Polanya, İtalya ve Fransa da konserler verdi . Adını Cinuçen Tanrıkorur’un vermiş olduğu “Süznak-Aşiran” makamını terkib etti ve bu makamda takım besteledi. Adını kendi verdiği, uzun soluklu “Natık-ı Elhan” isminde yeni bir Türk Musikisi formu geliştirerek, şair Ahmet Ilgaz’ın Rüya içinde rüya” isimli uzun şiirini bu formda besteleyerek, bu eserin yer aldığı, aynı isimde Ahmet Ilgaz şiirlerinden ve notalardan oluşan bir kitap ve cd çalışması yayınlandı. 2004 yılında UNESCO’nun hazırladığı Dünya Kültür Miraslarımız belgeselinin Mevlevi Müziği ile ilgili bölümüne katkıda bulundu. 2005 yılında, Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Tasavvuf Müziği alanındaki Yüksek Lisans programını bitirdi. Şimdi aynı kurum ve alanda Doktora eğitimine devam etmektedir. Yine 2005 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği “Az Kullanılan Makam ve Usullerde Beste Yarışması”nda ikincilik ve beşincilik, Konya Belediyesi’nin düzenlediği “Mevlana Beste Yarışması”nda, 2007 yılında “Türk Musikisi Formları” beste yarışmasında ve “Konak Belediyesi Avni Anıl Beste Yarışması”nda mansiyon ödüllerine layık görüldü. Çeşitli formlarda 250 civarında eser besteledi. 2005 yılı sonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İzmir Klasik Türk Müziği Korosu’na kadro nakliyle atandı. Halen bu kurumdaki görevine devam etmektedir.