2025/2026 fındık sezonu için beklenen alım fiyatları Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklandı. Üreticilere müjdeli haberi veren TMO, Giresun kalite fındık için kilogram başına 200 TL, Levant kalite fındık için ise 195 TL taban fiyat belirledi.

Randıman Desteği ve Alım Takvimi
Açıklanan fiyatların yanı sıra, randıman oranına göre ek ödemeler de yapılacak. Yüzde 50’nin üzerinde randıman veren fındıklar için her ek randıman puanı başına Giresun kalite için 4 TL, Levant kalite için ise 3,90 TL ilave fiyat uygulanacak. Bu destek, üreticilerin kaliteli ürün yetiştirmesini teşvik etmeyi amaçlıyor.
TMO, fındık alımlarına 25 Ağustos tarihinde başlayacak. Üreticiler, ürünlerini TMO’ya teslim etmek için 18 Ağustos‘tan itibaren TMO iş yerlerinden, tmo.gov.tr adresinden veya E-Devlet üzerinden randevu alabilecekler. Ofis, sorunsuz bir alım süreci için tüm hazırlıklarını tamamladığını bildirdi.
Üreticilere yapılan uyarıda, ürünlerin nemden kaynaklı sorunlar yaşanmaması için fındıkların iyi kurutulması gerektiği vurgulandı. TMO, yeni hasat sezonunun ve açıklanan fiyatların tüm fındık üreticilerine hayırlı olmasını diledi.
















