CHP ÜMRANİYE İLÇE VE MECLİS ÜYELERİ BASINA BİR YILI DEĞERLENDİRDİ

615

Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı’nın, meclis gurubu ile birlikte gerçekleştirdiği yerel basınla değerlendirme ve kamuoyunu bilgilendirme toplantıları devam ediyor. Aralık ayı son haftasında yerel basınla yıl sonu değerlendirme toplantısı yapan CHP Ümraniye ilçe başkanlığı ve meclis grubu, geçtiğimiz günlerde yaşanan pankart krizinden meclis çalışmalarına, bütçeden önergelere kadar bir çok konuda açıklamalar yaptı.Belediye meclisi noter değildir.

CHP Ümraniye İlçe Başkanı İbrahim Can Kıran, meclis üyeleri ile birlikte yerel basına yıl sonu değerlendirme toplantısı yaptı. Geçtiğimiz aylarda yapılan yerel basın değerlendirme toplantısında da dile getirdiği gibi Büyükşehir’de iktidar Ümraniye’de ana muhalefet olmanın bilinci ve sorumluluğu ile hareket etmeye devam ettiklerini tekrarlayan Başkan Can Kıran, “Ümraniye halkının çıkarlarını savunmak adına bizler tüm sakinliğimizle ve kapsayıcılığımızla hareket ediyoruz. Ancak karşımızda aynı seviyeyi ne yazık ki göremiyoruz. Bunu da vermiş olduğumuz 40 önergeye aldığımız cevaplarda rahatlıkla görüyoruz” şeklinde konuştu.

Ümraniye Kaymakamlığı’nın hükümet konağı yapılana kadar belediyenin 11. katına taşınmasını doğru bulmadıklarını söyleyen Can Kıran, “Ümraniye Kaymakamlık binası millet kıraathanesi olacaksa önce hükumet konağı yapılır ardından da kaymakamlık asli yerine taşınır. Ümraniyeli vatandaş en küçük bir işlemi için 11. kata çıkmak zorunda kalmaz” dedi.

Belediye Meclisi Noter değildir

CHP Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Av. Filiz Öztürk de yaptığı değerlendirmede, geçtiğimiz haftalarda yaşanan pankart krizini hatırlatarak şunları kaydetti: “Ihlamurkuyu, Çakmak ve Yamanevler’de güya biz CHP’li meclis üyeleri olarak sağlık ocağı, okul ve karakol yapımına karşı gelmişiz. Böyle bir durum asla söz konusu değil, olamaz da.. Bizler yüz yıllık Cumhuriyet Halk Partisi’nin gelenekleri ve ilkelerine göre hareket eden üyeleriz. Söz konusu bu yerler yeşil alan ve halkın nefes alma yerleri. Karşımızda samimiyet olsa aynı bölgelerde okul yapımı için daha müsait yerlerle ilgili önergelerimiz neden kabul görmüyor?” diye sordu.

CHP Meclis Üyesi Filiz Öztürk; “Ümraniye Belediyemizin 650 milyon lira bütçesi var ve borcu yok deniyor fakat öte yandan bizim vermiş olduğumuz sağlık ocağı ve okul yapımı gibi önergeler ekonomik sıkıntılar ve Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirleri bahanesi ile ret ediliyor. Biz hiçbir zaman okul, sağlık ocağı, dini tesis gibi hizmetlere karşı durmadık, durmayız da. Aksini depreme dayanıksız camilerimizle ilgili gelen talepler doğrultusunda vermiş olduğumuz yenileme yönündeki önergelerimiz de yine tasarruf tedbirleri bahanesi ile geri çevrildi. Oysa biz Ümraniyeli’nin yararına olan her işi oy birliği ile kabul ediyoruz” dedi.

Ümraniye halkının yararına güzel işler de yapıldığını kaydeden Filiz Öztürk; “Örneğin belediye çalışanlarımızın toplu iş sözleşmeleri hakkında verdiğimiz önerge doğrultusunda gerekli girişimler yapıldı ve 2011 yılından bugüne yapılmayan sosyal denge tazminat sözleşmesi için görüşmeler yeniden başlatıldı. Biz kendimizden eminiz ve ilkelerle hareket ediyoruz. Onlar da kendilerinden eminse, tıpkı büyükşehirde olduğu gibi Ümraniye’de de bütün belediye meclis toplantılarını canlı yayınlarla halka açık hale getirelim ve halkımız kimin hangi karara ne cevap verdiğini görsün, duysun ve bilsin” dedi.

Ümraniye Madenler Gölet alanı ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Meclis Üyesi Şenol Berk de vermiş oldukları gölet park projesi hakkındaki önergeyi gündeme getirdi. Virane ve atıl haldeki gölet alanının park projesi olarak yenilenmesi için önerge verdiklerini söyleyen Şenol Berk, “Önergemize verilen cevapta yenileme yapılacağı söyleniyor fakat ne önümüzdeki yılın bütçesinde ne de 5 yıllık planda bu yerle ilgili tek kelime bahsedilmiyor. Hal böyle olunca da bölge insanımız adına merakımız artıyor” dedi.

Yine ilçedeki engelli vatandaşlara yönelik verdikleri soru önergesine de değinen Şenol Berk, “Koskoca Ümraniye’de 7.725 engelli vatandaşımızın olduğunu bize yazılı olarak cevap veren belediyemiz sadece 630 engelli vatandaşımıza hizmet verildiğini söylüyor. Takdir halkımızın” dedi.

CHP Meclis Üyesi Ali Kılıç da yaptığı değerlendirmede çarpıcı örneklere yer verdi. Yeni yıl bütçe görüşmeleri yapılırken 7 adet aracın kayıp olduğunu fark ettiklerini ifade eden Ali Kılıç, bunun sehven unutulduğunun kendilerine söylenmesini kabul edemediklerini ifade etti. Kılıç; “Düşünün belediyemizin 560 aracı var fakat bütçede gösterilen araçları topluyoruz 553 araç çıkıyor. 7 araç nerede diye soruyoruz. Cevap sehven unutulmuş. Böyle bir şey olabilir mi? diye sordu. Site Mahallesi’nin nüfus yoğunluğu gerekçesi ile geçen dönem 4 Ocak 2018 günü 3 ayrı mahalleye bölündüğünü ifade eden Kılıç; “İyi hoş güzel de tarih olmuş 24 Aralık 2019 ve buradan doğan Finanskent ile Yenişehir mahallelerinin hala bir muhtarlık binası bile yok. Nerede uygulama? Diye sordu. Yine geçmiş döneme ait 3 ayrı karar hakkında Sayıştay soruşturması olduğunu söyleyen Ali Kılıç, “29 Mayıs Üniversitesi’ne yer tahsisi hakkında bizler önceki dönem CHP’li meclis üyeleri olarak karara ret oyu verip karşı durduk. Sayıştay o meclis oturumuna katılan 50 civarındaki meclis üyelerinin tamamına 7 milyon lira zimmet çıkarıyor ve bundan biz de CHP’li üyeler olarak ret oyu vermemize rağmen zarar görüyoruz” dedi.

CHP Meclis Üyesi Memet Özgür Üreten de yaptığı değerlendirmede, 650 milyon lira bütçesi olan Ümraniye Belediyesi’nin halkın talepleri doğrultusunda verdikleri park, yeşil alan ve spor merkezi gibi önergelerin bütçe yok denilerek kabul görmediğini ifade etti.