Son Guncelleme05:14:16 AM GMT

Son Dakika Haberleri

"Hep Destekledik ve Destekleyeceğiz"

100_5554

Bir grup Kardemir çalışanı ve aynı zamanda K.Karabükspor taraftarı olan işçiler dün Karabük belediyesi önünde açıklama yaptılar.

Kardemir çalışanlarından bir grup işçi kendilerinin Karabükspor sevdalısı olduğunu belirterek yaptıkları açıklamada,Süper Lig’e çıkan Kardemir Karabükspor, sezonun ilk maçında Manisaspor’u kendi sahamızda ağırlamıştır.

Biz Kardemir işçileri olarak, kentimizin göz bebeği olan futbol takımımızı hep destekledik ve sonuna kadar da desteklemeye devam edeceğiz. Hiç kimse Karabükspor’u bizden fazla sevemez. Yıllarca maaşlarımızdan kesinti yapılmasına izin vererek, Karabükspor’umuza aidat ödüyoruz.

Daha sezonun ilk maçında, Karabükspor Kulüp Başkanı Feridun Tankut’un, biz Kardemir çalışanlarından korktuğundan olmalı ki biletleri halka açık satmayarak, karaborsaya düşürdü.

Ortalama fiyatı 20 Lira olan maç biletlerini, 1 Lira’ya indirdiler ve bu biletleri de Feridun Tankut kendi ekipleri ile avenelerine dağıttırdı. Kardemir içinde lokal başkanları, maç biletlerini bedavaya kendi yandaşlarına dağıttı.

Normalde maç biletleri, karşılaşmadan 2 saat önce stad gişelerinden halka açık satışa sunulması gerekirken, stattaki gişelerde bilet satışı yapılmadığı gibi, stadın 500 metre etrafına polis barikatları kurularak, bileti olmayan taraftarlar, stad yanına yaklaştırılmamıştır bile.

Halka açık satışa sunulmayan bileti, taraftar nereden bulabilecek anlamış değiliz. Sözüm ona kulüp Başkanı Feridun Tankut neden korkuyor ki, takımımızın taraftarlarını maçlara girmesini engelliyor ve stad etrafına bile yaklaştırmıyor.

Karabük halkından, Karabükspor taraftarından kim, neden çekiniyor ve maçlara girilmesi neden engellenmeye çalışılıyor?

Sayın Valimize böyle bir olayın yaşanabileceğini maçtan 3 gün önce anlattık ve taraftarın maçlara sokulmayabileceğini söyledik. Sayın Valimiz ise böyle bir olayın yaşanmasının mümkün olamayacağını bize ifade etmesine rağmen, maalesef dediğimiz gerçekleşmiştir. Kentimizin Valisi bu gelişmelerin yaşanacağını bildiği halde bir otorite boşluğu mu yaşamıştır.

Kimin talimatları ile Karabükspor taraftarı olan bu kentin çocukları, stad etrafına yaklaştırılmadı. Bu kulüp Feridun Tankut’un değil, Karabük’ün malıdır. Yöneticiler gelip, geçicidir.

Karabük tarihinde görülmemiş olan bu uygulamalar, Feridun Tankut’u bir şeylerden korumaya yönelik mi yapılıyor?

Sosyal barıştan bahsedenler, bazı korkularından dolayı bizzat kendileri bu sosyal barışı zedelemektedirler.

Biz başta Kardemir çalışanları olmak üzere, Karabükspor taraftarları nereye kadar maçlara girmemiz engellenecektir? Kararlıyız, deplasmanlarda dahi maçlara giderek takımımızı destekleyeceğiz. Bizi her ne kadar maç sırasında stada sokmamaya çalışsalar da, Karabükspor sevgimiz engellenemeyecektir.

Ayrıca biletlerin satışa sunulmaması, bilet fiyatlarının 1 Lira’ya kadar düşürülerek el altından belirli kişilere dağıtılması ve karaborsaya düşürülmesi, her ne kadar yasalara müsaittir tartışılır. Bu konu, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığına, İçişleri Bakanlığına ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına iletilecektir.

Sonuç olarak bireysel korkular yüzünden Karabükspor taraftarları, takımlarından uzaklaştırılmamalı. Başta ilimizin Vali’si olmak üzere, kentimizin seçilmiş ve atanmış yöneticilerinin bu konuya müdahale ederek, böyle bir utanç tablosunun tekrarlanmasına izin vermemeleri gerekir şeklinde açıklamalara yer verdiler.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Share/Save/Bookmark