Son Guncelleme02:56:07 AM GMT

Son Dakika Haberleri

“BU YALAN GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN”

e-Posta Yazdır PDF
SNV38384

Demokrat Parti İl Başkanı Erol Serin ,Kadın Kolları Başkanı Şahender Bilginer ve partililerin de katılımıyla 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladılar.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününün Kadınlara Yalan Söyleme Günü olarak niteleyen bir açıklama yapan Kadın kolları başkanı Şahender Bilginer günü önemine dair yaptığı açıklamada,Birleşmiş Milletler 1000 yıllık kalkınma hedeflerini hatırlatarak konuşmaya başlamak istiyorum.Bildiğiniz gibi 1000 yıllık hedeflere ulaşmada 8 ana başlık oluşturuldu.Bu 8  hedefin ilk 5 tanesi kadın ve kız çocuklarının temel hakları ile ilgili.Asılında kadının özgürleşmesi ile ilgili .Kadının özgürleşmesi ne anlama geliyor dersek;kadının özgürleşmesi eşitlik ve iktidarı paylaşmaktan geçiyor.İktidar için daha fazla kadının mecliste olması gerekir.Peki mecliste daha fazla kadın olursa ne olur? NE OLUR BİLMİYORUZ.Çünkü hiç yaşamadık.Ama  Birleşmiş Milletlerin yaptığı bir ankete göre ,mecliste daha çok kadın olursa meclis daha uyumlu çalışır, daha güvenilir bir idare olur, iş bitiren ,seviyeli ve kavgasız bir hükümet olur.
Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü .Yani yazarlarımdan birinin söylediği gibi KADINLARA YALAN SÖYLEME GÜNÜ.Bu yalan günümüz kutlu olsun. Bugün size dünyadan , ülkemden ,haberler ,istatistikler vermeyeceğim.Olması gerekli politika ve yasaları da anlatmayacağım.
Bugün bir başka kimlikle ,anne kimliğimle ,kadın kimliğimle sesleneceğim.Son zamanlarda tüm yaşananlara ,profesyonelce yapılar gündem çarpıtma mühendisliğine rağmen hala sesini çıkaran bir kadın olarak konuşacağım.

Ben anneyim ,ama her doğan da , her şehit verdiğimiz de benim evladım.
Ben son zamanlarda isyanlardayım.
Çocuklarımın ve benim temel sağlık hizmetlerine ulaşamama  İSYAN EDİYORUM
Kızlarımın ve benim cahilliğime İSYAN EDİYORUM
Temiz suya kavuşturulmadığıma İSYAN EDİYORUM
Kızlarımın törelere ,erkek çocuklarımın teröre kurban edilmesine İSYAN EDİYORUM
İş imkanlarımın olmamasına, yoksulluk sınırı altında yaşayan nüfusun %66 sını oluşturmaya
İSYAN EDİYORUM
Psikolojik ve fiziksel gördüğüm şiddete İSYAN EDİYORUM
Eşit birey,eşit vatandaş gibi hissettirilmediğime İSYAN EDİYORUM
Emeğimden ve aklımdan yararlanılmamasına İSYAN EDİYORUM
Sesimi ,sesimizi Fatmayı Güldünyayı Zehrayı duymuyor,duyurmuyorsunuz.
Bugünden itibaren tavandan tabana,tüm DEMOKRAT PARTİ KADINLARI  köyden kente tüm kadınlarımızın hikayelerini ,isyanlarda toplayacağız.

İSTER DUYUN,İSTER DUYMAYIN
İSTER YAZIN ,İSTER YAZMAYIN
İSTER ÇÖZÜN , İSTER ÇÖZMEYİN
NASIL İSTERSENİZ ÖYLE YAPIN

AMA BİLİN Kİ;
KADININ SABRININ SONUNA GELİNDİYSE,
EVLATLARIMIZ VE VATANIMIZ İÇİN YAPAMAYACAĞIMIZ ŞEY YOKTUR.
BİZ SABRIMIZIN SONUNA GELDİK….

DEMOKRAT PARTİ KADINLARI OLARAK DAVAMIZIN PEŞİNDEYİZ……
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN açıklamasına yer verdi.

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile

Share/Save/Bookmark