Son Guncelleme05:14:16 AM GMT

Son Dakika Haberleri

Pevrul Kavlak dün Karabük’e geldi

e-Posta Yazdır PDF
IMG_9222

Türk Metal Sendikasına geçen işçiler ve ailelerine Yıldırım Düğün Salonu’nda bir konuşma yapan Kavlak, ilk hedeflerinin işten çıkarılanları işe olmak olduğunu belirtti.

Türk-İş Genel Merkez Yöneticileri ile birlikte Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak dün Karabük’e geldi. Karabük’e gelişi sonrası Türk Metal Sendikasına geçen Kardemir işçileri ve ailelerine Yıldırım Düğün Salonu’nda bir konuşma yapan Kavlak Karabük’e gelişinin üçüncü olduğunu  hatırlatarak başladığı konuşmasında; .İlk hedeflerinin  işten çıkarılanları yeniden işe almak olacağını belirterek,“İkinci hedefimiz, Kardemir emekçilerinin, eşlerinin ve çocuklarının yüzünü güldüren bir toplu sözleşme olacaktır…Üçüncü hedefimiz ise Kardemir emekçilerine, Türk Metal’in verdiği tüm sendikal hizmetleri vermek olacaktır…Vereceğimiz hizmetlerin öznesi sizler olacaksınız…Eşleriniz ve çocuklarınız olacak…Sadece sizler değil, eşleriniz ve çocuklarınız da Türk Metal ile sendikalı olmanın keyfine varacak…Kardemir’de Türk Metal ile sadece sendikanız değil, hayatınız da değişecek” dedi.
Açıklamasında Kardemir Yönetimini  Çelik-İş ile ortaklık kurarak, Kardemir emekçilerini köle gibi çalıştırdığını ifade eden Kavlak; “İşçileri Tehdit Etmektedir…Kardemir Emekçisinin Hakları ve Çıkarları Üzerine Bir Akbaba Gibi Üşüşmüştür…Şimdi De İşçilerin İradesine İpotek Koyma Arayışına Girmiştir..Bu Haksızlıktır.. Hukuksuzluktur… Adaletsizliktir… Bunu Yapanlar, Sadece Bizlere Değil, Adalete de Hesap Verecektir…Kardemir’de Bir Cinayet İşlenmektedir…Kardemir’de Çalışanların Hakları Hançerlenmektedir…Emekçilerin İradesi Hançerlenmektedir..Fabrikanın Huzuru Hançerlenmektedir..Bu, Kardemiri Hançerlemektir… Artık Gün Gelmiş ve Devran Dönmüştü.Gün, İşçiye Zulmedenlerin Hesap Verme Günüdür.
Geçen Geldiğimde Kardemir Yönetimine Seslendim. Onlara,  Yarın Birgün Beraber Çalışacağız. Bu İşe Karışmayın Dedim…Ama Dinlemediler… Kardemir Emekçileri Üzerinde  Baskı Kurmaya, Tehdit Etmeye Devam Ediyoırlar…Bakın, Bizim Tek Bir Dilimiz Var… O da Türkçe…Kardemir Yönetimi Eğer Türkçeyi Bilmiyor ise, Onlarla Anlayacakları Dilden Konuşmayı da Biliriz…Bizi, Bugün Avuçları İçine Aldıkları, Koyun Koyuna Yattıkları Sendika ile karıştırmasınlar… Ama Eğer İşveren, Hayır, Çelik-İş Yoksa Ben Varım Diyorsa,  O da Onların Bileceği İş…Ben Onlara, Türk Metal’in Tarihine, Mücadelelerine Bakmayı Öneriyorum…Belki Akılları Başlarına Gelir…Biz Kimseyi Terbiye Etmeye Kalkışmıyoruz…Zaten Kardemir Emekçileri Gerekli Terbiye Dersini Verdi…Buradan Kardemir İşverenini, İyilikle, Güzellikle Bir Kez Daha Uyarıyorum:
Genel Müdüründen Ünite Müdürlerine, Şeflerine, Mühendislerine Kadar Her Kimlerse Kardemir Emekçilerinin İradesi Üzerinden Elini Çeksin…Elini Çeksin Diyorum… Ve Orada Duruyorum…Gerisini Anlayan Anlasın….Şimdi Artık Kardemir’de Türk Metal Dönemi Başlıyor..Çelik-İş Sendikasının Baskıları, İşverenin Bu Baskılara Ortak Olması Sebebiyle Bazı Arkadaşlarımız Henüz Çelik-İş Zincirlerinden Kurtulamadı…Bunu Da Anlayışla Karşılıyoruz..Onları Da Anlıyoruz…Fakat O Arkadaşlara Şunları Söylemek İstiyorum…Çelik-İş’le Yola Devam Ederseniz, Kaybetmeye Devam Edeceksiniz…
Bugüne Kadar, Kaybeden Hep Sizler Oldunuz…Ne Sendikanız Ne De İşveren Sizlerin Kazanmasını Asla İstemedi..Sizler Kaybettiniz…Neleri Mi Kaybettiniz?..Huzurunuz Kalmadı… Huzurunuzu Kaybettiniz…Haklarınız Kalmadı… Haklarınızı Kaybettiniz…Sendikanız Yok Ortalıkta… Sendikanızı Kaybettiniz…Hep Kaybettiniz…Artık Kaybedecek Bir Şeyiniz Kalmadı.. O Zaman Orda Durmanızın Bir Anlamı Yok…Kırın Zincirleri..Gelin Türk Metal’e…Gelin Ve Kazanın…Huzurunuzu Kazanın…Haklarınızı Kazanın…Eşlerinizle, Çocuklarınızla Birlikte Mutluluğu Kazanın…İnsanca Yaşamayı Kazanın… Sizlerin, Bir Değil Binlerce Sorunu Var…Bunların Hepsini Biliyoruz… Biz, Sorun Olmak İçin Değil, Sorunları Çözmek İçin Geldik dedi.

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile

Share/Save/Bookmark