Son Guncelleme05:14:16 AM GMT

Son Dakika Haberleri

Vergiliden Sert Açıklama

e-Posta Yazdır PDF
eflani12_090

Belediye başkanı Rafet Vergili dün akşam gerçekleştirilen mezbaha temel atma töreninde milletvekillerine yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Karabük belediyesi olarak göreve geldiklerinden bu yana 8.temel atma töreni gerçekleştirdiklerini ancak,8 tanesine de davet ettikleri halde hiçbir milletvekilinin katılmadığını açıklayarak sözlerine başlayan başkan Vergili,biz bu memlekete hizmet için buradayız ve bu hizmeti yaparken de siyaset yapmadan ve herkesi eşit tutarak çalışıyoruz.Bakın göreve geldikten sonra bu 8.temel atma törenimiz ve bizim milletvekillerini her törene davet etmemize rağmen kendileri maalesef nezaket göstermediler.Buna karşılık biz kendilerine kapımızın 24 saat açık olduğunu söyledik.Biz işlerimizi başka vilayetin milletvekilleriyle mi göreceğiz.Biz hükümetten destek alamayacak mıyız? .Biz buraya dışarıdan mı geldik.Milletvekilleri dışarıdan mı geldi.Kapı kapı referandum için oy istemesini biliyorlar.Halk bunun hesabını sormayacak mı? Dedi.

Vergili konuşmasının ikinci bölümünde ise milletvekillerinden acil yapılması gereken projelerle ilgili taleplerini sıraladı.

Vergili “alt yapı çalışmalarımız hızlı bir şekilde gidiyor. 100 kilometre asfalt yapacağız. Bunları yaparken devletten tek bir talepte bulunmadım. Vekilleri 

Davet ettim Hiçbir açılışa gelmediler. Onlar vekilse bende Belediye başkanıyım.Hepimiz el ele vermezsek ne yapabiliriz ki. Hastanenin bir yıl içinde tamamlanmasını istiyorum. Referandum için geziyorsunuz, nerde hastane? Kapalı yüzme Havuzunun bitmesini istiyorum. Devlet Lisesi istiyorum. Anadolu Lisesi ve Fen lisesini kazanamayan öğrenciler nereye gidecekler? Organize Sanayi Bölgesinin yeniden yapılandırılmasını istiyorum. 700 kişiye istihdam yaratacak Yıldız Entegre geldi yer bulamıyoruz yatırım için. Karmet öyle, Çevre yollarının yapılmasını istiyorum. Tüm bunlar Belediyenin değil, Devletin vazifesi. Çorum nasıl bir günde teşvik kapsamına alındıysa Karabük’ünde teşvik kapsamına alınmasını istiyoruz. Verdiklerinin aldıklarının hesabını yapsınlar.Teşvikli bölgede olsaydık bu mezbahanın hesabı başka olurdu. Sanayi Planlaması yapılması lazım. Sanayi planlaması olmayan, çevre yolları olmayan bir kent gelişemez. Ben 500 kişiye istihdam sağlayacağım diye söz verdim. Göstersinler yer hemen temel atayım. 1.5 yıldır bir kere telefon açıp ne istiyorsun, ne derdiniz var diye sormadılar. Ben işlerimi Bolu, Kastamonu ve İstanbul milletvekilleri ile mi çözeceğim. Taleplerim bunlar, bunların kısa sürede çözülmesini istiyorum” dedi.

Vergili’nin bu konuşması katılanlardan büyük alkış alırken, ardından dualar ve kurban kesilerek yeni mezbahanın temeli atıldı.

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile

Share/Save/Bookmark