Son Guncelleme05:14:16 AM GMT

Son Dakika Haberleri

Kardemir’in Yakın Hedefi

e-Posta Yazdır PDF
fadllll

Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demirel 30 Nisan Cuma Günü Yapılan Kardemir A.Ş 15.Olağan Genel Kurulunda Şirketin Geçmiş ve Geleceğine Dair Açıklamalarda Bulundu.2003 Yılında 2009 Yılına Karada Toplam 519.595.346 TL Yatırım Yapıldığına Dikkat Çeken Demirel Yaptığı Açıklamada Ayrıca, Bu Zaman Diliminde 233.902.866 TL Borç Ödendiğini Söyledi. Önümüzde ki 1,5 Yılda da,Başlanmış,Bitecek Yatırımlar Toplamı da 150.000.000 TL Olmak Üzere Bu Kalemlerde Toplam 1.426.200.000 TL Bir Değer Yaratıldığını Belirten Demirel,Bu Rakamlara Yeni Planlanan Yatırımların Dahil Olmadığını Açıkladı.

Kardemir’in Yakın Hedefi 1 MİLYON 700, 1 MİLYON 800 BİN TON/YIL ÜRETİM…

Kardemir A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel 30 Nisan Cuma günü yapılan Kardemir A.Ş Olağan genel kurulunda yaptığı açıklama ile şirket ortaklarını bilgilendirdi.
Kardemir A.Ş’nin geçmişi,bugünü ve geleceğe yönelik yapılan,yapılacak ve planlanan çalışmaları ile ilgili bir değerlendirme yapan Genel Müdür Demirel,
Çok değerli hissedarlarımız;

Konuşmamın bu kısmında sizleri birazda geriye götürüp, bu derlenme ve toparlanma, üretim artışı ve yatırım sürecinde ne kadar katma değer üretildi, ne kadar eski borç ödendi, ne kadar yatırım yapıldı ve ne kadar daha yatırım planlandı ve sürüyor..? Bunların biraz parasal miktarlarından bahsetmek istiyorum.

2003 yılından 2009 yılının sonuna kadar;

Yeni yatırımlara 429.311.931-TL,
İdame Yenileme Yatırımlarına; 90.283.415-TL,
olmak üzere toplam 519.595.346-TL yeni yatırım yapıldı.

Geçmiş yıllara ait 233.902.866-TL borç ödendi.

2003–2009 arası cari yıl ödemeleri olarak devlete KDV, Gelir Vergisi, Kurum Stobajı, Kurumlar Vergisi, Emlak Vergisi, SSK olmak üzere 755.644.879-TL ödeme yapıldı.

Önümüzdeki bir buçuk yılda da, başlanmış, bitecek yatırımlar toplamı da 150.000.000-TL olmak üzere bu kalemlerde toplam 1.426.200.000-TL ( Bir milyar dörtyüzyirmialtı milyon 200 bin TL ) bir değer yaratıldı. Bu rakamlara yeni planlanan yatırımlar dahil değildir.

Bu, son yıllarda Karabük’ümüzde yapılan, en büyük ve en anlamlı yatırımdır. Bu tempo inşallah bu şekilde sürdürülecektir. Bu yatırımlarla birlikte Kardemir 1.700.000- 1.800.000 ton/yıl üretim kapasitesine sahip, enerjisini dışarıdan almayan, ray, ağır profil ve kaliteli kalın yuvarlak çelikler gibi katma değeri yüksek ürünlere yönelmiş, maliyet ve üretim yönetimini çok iyi kontrol edebilen, önü açık, geleceği aydınlık bir şirket haline gelecektir. Köklü sanayi kültürü ile yetkin insan kaynağımız, bu yoldaki en önemli gücümüz olacaktır.

2009 yılında şirketimiz açısından en iyi göstergelerden birisini de kişi başına düşen çelik üretim miktarımız olmuştur. Her yıl istikrarlı bir şekilde artan kişi başı üretim miktarı 2008 yılında 345 ton iken 2009 yılında 363 tona ulaşmıştır. Başta iş sağlığı ve güvenliği olmak üzere, eğitim faaliyetleri aksatılmadan sürdürülmüş, ürün süreç ve kalite yönetiminin sürekli iyileştirilmesine yönelik çalışmalar sıkı bir şekilde takip edilmiştir.

Kardemir, kriz ortamının her türlü zorluğuna rağmen, geçmiş yılların yükü olan borçlarını da ödemeye devam etmiş, bir taraftan kriz ortamının zorluklarını aşmanın mücadelesini verirken, diğer yandan da yukarıda saydığım yatırımları sürdürme başarısını göstermiştir.

Çok değerli hissedarlarımız;

Bu konudaki en büyük pay çalışanlarımızın ve şüphesiz ki yöneticilerimizindir.

Toplam Kalite Felsefesinin en önemli unsurlarından biri olan Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri bu dönemde de mümkün olduğunca sürdürülmüş, Kardemir Karabükspor ve Karabük Üniversitesi ihtiyaçları başta olmak üzere, çeşitli toplumsal ihtiyaç ve beklentiler karşılanmaya çalışılmıştır.

Değerli hissedarlarımız;

Bugün için dünya ekonomisinin geleceğine ilişkin farklı tahminler yürütülmektedir. Kimilerine göre dip noktaları görülmüş, yükselme trendi başlamıştır. Kimilerine göre ise riskler devam etmektedir. Tahminler nasıl olursa olsun, bilinen bir gerçek var ki, o da reel sektörün toparlanması zaman alacaktır. Çünkü yaşanan kriz global bir krizdir ve çöküntü global olmuştur. Çelik piyasaları da bu global hareketle yönünü belirleyecektir.
Yön nasıl olursa olsun, Kardemir olarak, olası riskler göz ardı edilmeden, sürdürülebilir bir başarının yakalanması için dinamik bir yönetim sergilemeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle, Kardemir’in başarısı için alın teri döken her kademedeki tüm mesai arkadaşlarıma, sendikamıza, bizlere olan destek ve güvenlerinden dolayı Yönetim ve Denetim Kurulumuza, tüm ortaklarımıza, müşteri ve tedarikçilerimize en içten teşekkürlerimi sunuyor, genel kurulumuzun başarılı geçmesi temennilerimi sunuyorum şeklinde ifadelere yer verdi.

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile

Share/Save/Bookmark