Son Guncelleme05:14:16 AM GMT

Son Dakika Haberleri

Kardemir'de Hedef

e-Posta Yazdır PDF
kardemir_ynetim

1998-2002 Yılları arasında “ÇALIŞANLARININ ÜCRETLERİNİ VEREMEYEN VE BATMANIN EŞİĞİNE GELEN” KARDEMİR Şirketi,o kötü günleri geride bırakarak,atılım üzerine atılım yapmaya başladı.2002 Yılında yapılan Genel Kurul ile işbaşına gelen Mutullah Yolbulan ile Kamil Güleç ikilisinin Yönetinde ki KARDEMİR Anonim Şirketi’nin “2003 ile 2009 YILLARI ARASINDA 500 MİLYON DOLAR CİVARINDA YATIRIM VE BORÇ ÖDEMESİ YAPTIĞI..” belirtiliyor..

KARDEMİR’DE HEDEF; Üretim Artışı ve Filyos Limanı

1998-2002 Yılları arasında “Çalışanların ücretlerini veremeyen ve Batmanın eşiğine getirilen.” KARDEMİR Şirketi’nde,2002 yılında Yönetim Kurulu’na getirilen Mutullah Yolbulan ve Kamil Güleç’in “İşi iyi bilmesi,KARDEMİR’İ iyi yönetmeleri sonucu.” Durumun çok düzeldiği ifade ediliyor.
2002 Yılında yapılan Genel Kurul ile KARDEMİR Yönetim Kurulu’na seçilen,daha sonra da,Yönetim Kurulu içinde ki etkileri iyiden iyiye artan Mutullah Yolbulan ve Kamil Güleç’in,KARDEMİR’DE temel hedef olarak üretim artışını,maliyetleri düşürmeyi hedeflediği üzerinde de bilgiler veriliyor.
KARDEMİR Şirketi’nin 2002 yılından itibaren “Bankalara,Sosyal Güvenlik Kurumlarına,Hammadde satan firmalara olan” 200 milyon liranın üzerinde ki(o zaman ki para ile 200 trilyon lira) borçların ödenmesi için harekete geçildiği haber verilirken,bu borçların tamamen bitirildiği ve o borç stokunun,döviz bağlamında,170-180 milyon doları aşkın olduğu da vurgulanıyor.
KARDEMİR Şirketi’nin 2002 yılının sonundan itibaren,bir yandan borçları sıfırlama gayretine girdiği üzerinde bilgiler veren,konuya yakın çevreler,öte yandan da “KARDEMİR’İN Geleceğini sağlama almak üzere yatırım hamlelerine girişildiğine.” Çekerek “Bakın Yüksek Fırın sayısı dörde çıkartıldı ve bir Yüksek Fırın ilave edilirken,diğerlerinin de kapasitesi yükseltildi.Yüksek Fırınlara şarj edilen hammaddenin kalitesini arttırmak üzere Sinter yatırımlarına hız verildi.Ayrıca KARDEMİR atık gazları Yüksek Fırınlara üflenerek,yıllık çok önemli miktarda kömür tasarrufu sağlandı.” Bilgilerini de veriyorlar.
KARDEMİR Yatırımlarının 2003 yılı başından 2009 yılı sonuna kadar 500 milyon lirayı (eski para birimi ile 500 trilyon lirayı)çok aştığını da ileri süren sektöre yakın çevreler “Çelikhane,Haddane yenilemesi ile birlikte,Ülkemizde ray ve ağır profil üretimi yapan tek Kuruluş haline getirilen Firma,ayrıca,üretimini de arttırdı.” İddiaları ile “KARDEMİR’DE çok ciddi yatırımlar yapıldı.” Diyorlar.
KARDEMİR bir yandan borç öderken,öte yandan yatırım yapmayı sürdürecek şeklinde de görüşler dile getiren sektöre yakın kaynaklar “Bu süreç devam edecektir.KARDEMİR’İN önünü kesmek için bir dizi dedikodu çıkartmak isteyenler var.Ancak,son tahlil de onlar da başarılı çizgiyi kabul ediyorlar.” Gibi yaklaşımlar da getiriyorlar.
Öncelikli mal alımı hakkında da görüş açıklayan bu kaynaklar “KARDEMİR Günlerce çağrı yaptı ve bu çağrıya 40 dolayında kişi/firma uyarak hisse senedi teminatı verdi.Öncelikli mal alımı onların hakkı ve hepsi de günlerce yapılan çağrıların,hukukun verdiği izinlerin sonucu.” Diyorlar.
KARDEMİR’İN hedefleri arasında FİLYOS LİMANININ kesin olarak bulunduğunu da belirten sektöre yakın kaynaklar “Anladığımız kadarı ile KARDEMİR Şirketi üretim arttırma,maliyetleri düşürme,nakliye sorununa çözüm bulma hedeflerine kilitlenmiş durumda ve bu bağlam da FİLYOS LİMANI kesinlikle yapılacak..” görüşlerini de yer veriyorlar.

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile

Share/Save/Bookmark