Belediye Başkanı Rafet Vergili Dün Yaptığı Açıklamalarla,Önce Kent Meydanı ve Daha Sonra Sırasıyla Yapacakları Projeler ve Üzerinde Hassasiyetle Durduğu Arıtma Tesisi,Hastane ve İhtisas Organize Sanayi Bölgesi İle İlgili Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu.Rafet Vergili Olarak Seçim Döneminde Vaat Ettiği Projelerin Görev Süreci ve Verdiği Zaman Diliminde Tamamlanacağını Bildirerek, Bizim İçin Asıl Önemli Olan Arıtma Tesisi ve Biz Karabük Belediyesi Olarak 2010 Yılı İçerisinde Bu Projenin Tamamlanarak Halkımızın Temiz Su İçmesini Sağlamak İçin Hazırız.Ancak Bu Proje Henüz Başlamadı ve Bu Proje Dahil,Yapılacak Hastane ve İhtisas Organize Sanayi Bölgelerinin Bu Yıl İçinde Tamamlanmadığı Takdirde Mevcut Milletvekillerinin Bir Daha Aday Olmamaları Konusunda Tavsiyede Bulunuyorum..Eğer Aday Olurlarsa Mahalle Mahalle Gezip, Arıtma Tesisinin Neden Geciktiği,Yıllardır Yapılamayan Hastane Konularında Açıklamalar Yapıp Halkımıza Anlatacağım dedi.
VERGİLİ; 2010 YILI İÇİNDE 3 ÖNEMLİ YATIRIMI YAPAMAZLARSA ADAY OLMASINLAR…
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili dün basın mensuplarına sert açıklamalarda bulunarak,Milletvekillerine seslenerek,özellikle Halka söz verilen Arıtma Tesisi,300 Yataklı Hastane ve İstihdamın sağlanması için İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projelerinin bu yıl sonuna kadar bitirilip hizmete girmemesi halinde mevcut milletvekillerinin bir daha aday olmaması gerektiğini belirterek, aday oldukları takdirde ise bu yapılamayan ve geç kalınan 3 önemli projelerle ilgili mahalle mahalle gezip halka anlatacağını duyurdu.
Vergili,seçim öncesi kendisinin açıkladığı projelerde hiçbir aksama olmadığını ve bütün projelerin verilen süre içinde tamamlanacağını da belirterek ilk olarak Kent Meydanı ile ilgili yaptığı açıklamada, Bizim gördüğümüz kadarı ile 100 Evlerin yıkılması durumundan vatandaşlarımızın çoğu memnun Bizim amacımız her yönü ile Karabük’e kent meydanının kavuşturmak. Tarihi bina yıkıldı diye söylentiler olur buranı tarihi bina olduğunu tartışmamıza bile gerek yok. Bazı şeylerin üzerine tartışılır ama tarihi olup olmadığı konusunda hiç tartışmaya gerek yok. SOF Binasını yıktıran koruma kurulunun 100 Evler ile ilgili bazı şeyleri yapmaya gitmeleri ve bu şekilde çaba göstermeleri bana göre tamamen abes bir şey. Karabük 73 yıllık bir şehir. Buradaki binalar Cumhuriyet tarihini yansıtacak mimari özelliği taşıyan binaların sayısı belli. Koruma Kurulu Karabük’te bu envanterini bile tamamlayamamış.
Karabük’te yüzlerce bina yıkıldı o zaman koruma kurulu neredeydi? Burada siyasi bir amaç yok diyorlar, siyasi amaç yokta ne var. Karabük sevdası mı var ? Karabük sevgisi mi var? Karabük sevgisi varsa Karabük bu hale gelmezdi.Bakın Oto parkıyla, Cevizkent bölgesinden gelen dere yatağı,yani bu bölgenin alt yapısını tamamlayarak Kent Meydanını tamamlayacağız. Bu proje için çok geniş uzman bir ekip çalışmalarına başlayacak ve çok güzel bir meydan oluşturulmuş olacak.
ARITMA PROJESİ ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ BİR PROJE
Safranbolu’daki arıtma olayı ile ilgili benim kimse ile kavgası olmadığını belirterek bu konuda da bir açıklama yapan Vergili, Ben Karabük ve Safranbolu’nun menfaati için konuşuyorum. Ankara’da Devlet Su İşleri’nde arıtma tesisi ile ilgili verilen brifingde üç milletvekilimiz, Safranbolu Belediye Başkanı ve belediye başkan yardımcımız Ezgi hanım vardı. Mevut yer tarla vasfında olan bir yer. Buranın kamulaştırma bedeli en fazla 50 bin TL çıkar. Mahkeme kararı ile 75 bin TL’ye çıkar. DSİ buna göre hazırlığını yapmış, bu yere göre proje çalışmasını yapmış. Bu işin sadece proje çalışması 500 bin TL civarındadır. Yok orada hazine yeri varmış devlet zarara uğramasın diyorlar. Sadece yeri yer için proje revizyonunda devletin 200-250 bin TL para ödemesi lazım. Bu durumda devlet zarara uğramamış mı oluyor ? Bir tarafta kamulaştırma 50 bin veya 75 bin TL, öbür tarafın proje revizyonu 250 bin TL. Bu durumda devlet zarara uğramamış mı oluyor? Benim üzüldüğüm nokta şu demagojilerle iş yapılmaya çalışılıyor. Siyasi rant hesapları ile iş yapılmaya çalışılıyor. Yok Rafet Vergili kava ediyor deniliyor. Eğer sen istismar ediyorsan, demagoji yapıyorsan ben bunun kavgasını yapıyorum. Yoksa, sen orayı mevzi imara açmışsın açmamış beni ilgilendirmez. Beni tek şu ilgilendiriyor bu arıtma tesisi ile ilgili Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili olarak, milletvekilleri Mustafa Ünal, Mehmet Ceylan ve Cumhur Ünal olarak şunu söylemedik mi 2010 yılının sonunda Karabük ve Safranbolu halkının arıtma suyunu kullanacağını söyledik. Karabük halkının bizim suyumuz niye gelmedi diye bana bu hesabı sorması lazım.Bu hesabı milletvekillerine sorması lazım. Burada biz Karabük Belediyesi olarak mağduriyetimizi belirttik bunu böyle niye yapıyorsunuz diye, biz burada bir isyanımızı belirttik. Biz Karabük halkına söz verdik 2010 yılı sonunda arıtma suyunu içereceğiz dedik. Eğer 2010 yılı sonunda Karabük halkına arıtma suyunu içiremez isek bunun hesabını ben milletvekillerine soracağım. Seçimlerde sokak sokak, mahalle mahalle yürüyeceğim bunu halka anlatacağım. Karabük’lülerin bu suyun hesabını bize sorması lazım. Su arıtma programı bir hükümet programı belediye de bunun borcunu ödeyecek. Bizde bu işin içerisinde yok değiliz ki. Arıtmanın borcunu Karabük Belediyesi ödeyecek. Biz şunu söyledik basit bir arıtma tesisi değil en güzel arıtma tesisini kuralım dedik. Herkes bu dediğimizi ilgili ile karşıladı. Vatandaştan zaten su parasını topluyoruz. Bütün basın mensuplarının bu konuya sahip çıkacağı yere biz 2010 yılı sonunda suyu istiyoruz diyeceğine, Karabük Belediyesi ile Safranbolu Belediyesinin arasında kavga var dendi.
Vatandaşımız bu işin cevabını bir veya bir buçuk yıl sonra çok iyi verir. Benim için üç konu var çok önemli olan. Birincisi arıtma yapacağız dediler. 2010 yılı sonunda bu sudan hep beraber içecek miydik. Bunu üç milletvekilimizde söyledi sözlerini yerine getirsinler Safranbolu Belediyesi ile kim oynarsa oynasın. İkinci konu hastane bizim için çok önemli bur konu hastane konusunu da halletsinler. Üçüncü konu istihdam için sanayi bölgesi. Karabük’te bu üç meseleyi halletmeyen aday olmaya yeltenmesin. Hastanenin temelini attık falan demeyecekler, bitirecekler. İki yıldan beri temel atıyoruz, inşaat dediğin en fazla bir buçuk yıl içerisinde bitiyor. Bu üç konu bitmeden aday falan olmayacaklar, onlar orada konuşacak bende karşılarında konuşacağım. Bu üç konuda devlet programında bu program tamamlanacak bizde kendi programımızı tamamlayacağız. Herkes Rafet Vergili bunu niye böyle söyledi, bu niye böyle, niye herkesle kavga ediyor. Ben niye herkesle kavga edeyim ki, hep beraber söz verdik, 2010 yılının sonunda arıtmadan su içireceğiz diye. Ben Karabük Belediye Başkanı olarak elimden gelen her şeyi yapıyorum. Ne isterlerse de yaparım dedi.
DDY ARAZİLERİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR
Diğer yandan Şehir içini ortadan bölen ve yıllardır gazetemiz sütunlarında da defalarca yer alan ve büyük bir sorun halinde bulunan Devlet Demir Yolları arazileri ile ilgili de açıklama yapan Başkan Vergili,Karabük Belediyesi olarak bu büyük sorun ile ilgili de yakından ilgileniyoruz.Bu konuda Devlet Demir Yolları yetkilileriyle sürekli olarak temas halindeyiz.Bu bölgenin öncelikle yeşil alan ve daha sonra kesin çözüme kavuşmasını istiyoruz.Bunun içinde ciddi çalışmalarımız sürecek şeklinde açıklama yaptı.
Vergili son olarak ise,mahallelerde ki bütün sorunlar başta olmak üzere,alt yapı çalışmaları ve vaat edilen tüm sorunların zamanında bitirileceğini söyledi.