3 Nisan Demir-Çelik işletmelerinin temellerinin atılmasından sonra 1942 yılında yapımına başlanan 100 evler dün tamamen yıkılarak resmen tarih oldu.
Bir nevi 1 Nisan şakası şeklinde değerlendirilen yıkım çalışması sabahın çok erken saatlerinde gerçekleştirildi ve Karabük Belediyesine ait araçlarla bölgede bulunan evler ve ağaçlar tamamen yıkıldı.Bu yıkımın gerçekleşmesiyle birlikte Karabük Orman İşletmesine bağlı yetkililer bölgede bulunan ağaçlarla ilgili tutanak tuttular.
100 Evlerde sona eren yıkım çalışmalarıyla birlikte sürdürülecek hafriyat çalışmalarının tamamlanması sonucunda Modern Kent Meydanı düzenlemesinin 2010 yılında hizmete gireceği belirtildi.
Dünkü yıkım çalışmalarıyla ilgili belediye yetkililerince bir açıklama yapılmazken,Ergenekon mahalle muhtarı Sabahattin Çorbacı bir değerlendirme yaptı.
Çorbacı 100 evlerin yıkımı ve yapılacak Kent Meydanı düzenlemesine dair yaptığı açıklamada”Burası yıkılacak, park yapılacak, Kent Meydanı yapılacak, şunlar yapılacak, bunlar yapılacak diye konuşuluyordu. Neticede Belediye Başkanı Rafet Vergili göreve geldiği zaman Kardemir’le yapmış olduğu anlaşmalarla burayı Kent Meydanı haline getirmek için anlaşmaları sağladılar. Şu anda gördüğünüz gibi tarih artık diyoruz ama, tarihinde yüzyılı var onu da çok iyi biliyoruz. Burada aileler oturdu ama bunlar da maddi imkansızlıklar nedeniyle burada oturdular. Yoksa buralarda oturulacak gibi bir durum yoktu. Çünkü evlere rutubetten, kokudan girilmiyordu. Yıkıldı da iyi mi oldu denecek olursa, tabi iyi olmadı ama şu anda gerçekten bir Kent Meydanı yapılacak ise şu anda gördüğünüz şekliyle yıkık virane haliyle bile çevrenin nasıl bir güzelleştiğini, nasıl açıldığını kendimiz görebiliyoruz ama, ben Belediye Başkanımızı Karabük’te çalışmalarından dolayı kutluyorum. Şu anda yıkıyor ama bunun bir de yapımı var. İnşallah Karabük’e yakışacak şekilde bir meydan olacağına inanıyorum. Kent Meydanı dediğiniz zaman biz anlıyoruz ki çocuk bahçeleri, beysbol sahaları, voleybol sahaları şunlar, bunlar diye düşünebiliyoruz ama bunları geçelim de artık. Burası bir gecede veya iki gecede yıkıldıysa veya bir hafta içersinde yıkıldıysa burasını bırakalım da Belediye yetkililerine Mimarıyla, her şeyiyle dört dörtlük Karabük’e yakışacak bir şekilde bir meydan yapılsın.İnsan oğlunun bir huyu var her şeyin arkasında bir şeyler arıyoruz, yorum yapmaya çalışıyoruz. Halk olarak, insan olarak bu kapasiteye sahibiz. Bunlara gerek yok. Burası şu hale gelmiş bundan sonrasını bırakalım da Karabük Belediyesine mi yardımcı olacağız, kimlere yardımcı olacaksak olalım da gerçekten Karabük’e yakışır bir meydan olsun.
Muhtarlığımız yıkıldı. Karabük Merkez Ergenekon Mahalle Muhtarlığımız Gaziler Derneğinin yan tarafında bulunan Kültür Parka taşıdık. Şu anda geçici olarak orada hizmet vereceğiz. Daha sonra belediye tarafından yapılacak Muhtarlık binamıza taşınacağız. Bu meydan için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamalarına yer verildi.