Son Guncelleme02:56:07 AM GMT

Son Dakika Haberleri

Belediyelerin Gücü Siyasetten Değil,İcraattan Geçer

e-Posta Yazdır PDF
rafffet_vergili

Belediye Başkanı Rafet Vergili Düzenlediği Basın Toplantısı İle Arıtma Tesisi Konusunda Gelinen Nokta İle İlgili Açıklamalarda Bulundu. Konu İle İlgili Değerlendirmelerde Bulunan Vergili, Arıtma Tesisinin Yeri Konusunda, Safranbolu Belediyesinin İlgili Araziyi Mevzi İmar Planına Alıp ta İmara Açması Konusunda "Biz Kimseye Rüşvet Aldı Demedik. Bu Konuyu 3 Ana Başlıkta Toparlarsak, Birincisi Ateş Olmayan Yerden Duman Tütmez, İkincisi Rüşvetin Belgesi Olmaz ve Üçüncüsü Yarası Olan Gocunur”Şeklinde Sıralayabiliriz dedi.
VERGİLİ, BELEDİYELERİN GÜCÜ SİYASETTEN DEĞİL, İCRAATTAN GEÇER…

Belediye Başkanı Rafet Vergili düzenlediği basın toplantısıyla Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un dünkü yerel gazetelerde ki ,İddialarınızı Bize Somut Belgelerle Ulaştırın şeklinde ki beyanatına sert cevaplar verdi. Belediyelerin gücünün siyasetten değil,icraattan geçtiğini belirterek sert açıklamalarda bulunan Başkan Vergili,Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un  yerel gazetelerde yaptığı açıklamalara da,biz kimseye rüşvet aldı demedik.Bu konuyu 3 ana başlıkta toparlamak gerekirse birincisi Ateş Olmayan Yerden Duman Tütmez,ikincisi Rüşvetin Belgesi Olmaz ve üçüncüsü de Yarası Olan Gocunur şeklinde sıralayabiliriz dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un biz bunu bilmiyorduk, ispat et diyorsa ben bunu rahatlıkla ispat edebileceğini belirterek konuya dair açıklamalarda bulunan Vergili, Bundan 4 ay önce Ankara’da yapılan toplantıda bunlar slayt gösterisi ile gösterildi. Kendisi de dedi ki Arıtma Tesisinin yapılacağı üst tarafından Karayollarının yolu geçecek diye söyledi. Kayıtlarda bildirimi var. Necdet Aksoy buraya Arıtma Tesisi’nin yapılacağını biliyordu. 4 ay evvel bilinen bir hadise çok alelacele mevzi imar planına alınıp da burası imara açılması ne demekse onun hesabını kendisi versin. Vicdanına verecek bu hesabı. Gazetelerde vermeyecek. Her olaya da sahip çıkmayacaklar. Biz Mebran Sistemi yapılması için etütleri yaptıktan sonra böyle bir sistem ile Karabük’ün suyunun sağlıklı olacağını öğrendikten sonra biz Devlet Su İşleri ile en az 4-5 kere görüşmemizin neticesinde bu sistemi kabullendirdik kireç arıtmanın dışında ve bunlara verilmiş olan brifingde de bu sistemin yapılacağı Ankara’da anlatıldı. Ben ilk defa Ankara’da öğrendim bu işi. Her şeye sahip çıkmanın bir anlamı yok. Karabük’ün ortasına Karayolları asfalt yapacak bunu ben Karabük Belediyesi olarak yapmıyorum ki ben buna ne diye sahip çıkacağım sağ olsun Devlet yapıyor bunu. Şimdi bizim arıtmamızı Devlet yapıyor, bize borç yazıyor tamam biz eski arıtmanın da hesaplarını kapatıyoruz. Şu anda Safranbolu Belediyesi ile Karabük Belediyesinin nakit olarak para bulması söz konusu değil ki. Yapıldıktan sonra borçlanacağız. Mevcut olan yere Devlet binlerce lira proje parası harcadı 50-60 Bin TL’ye kamulaştıracağı bir alanın değerini belki Milyona çıkarttılar. Rakamın ne olduğu belli değil. Şimdi sen karşı tarafta hazine arazisi gösteriyorsun ikinci bir proje yapıldığı zaman Devletin uğrayacağı zararın niye hesabını yapmıyorsun? Bu proje 10-20 Bin TL’ye yapılan bir proje değil ki. Milyonlarca TL’lik bir proje bu. Sen bunun da hesabını yap.
Bir de yanında hazine yeri var diyorsun. Peki sen bunu hiç bilmiyordun da hazine yerini nerden biliyorsun? Karayollarının yol geçireceğini nerden biliyorsun? Ve kimlere de menfaat sağladınız çıkartın bunu ortaya. Kimlerin eli var çıksın ortaya. Biz kime demişiz rüşvet aldı diye?. Eğer senin Fen İşleri Müdürün seni uyarmadıysa Fen İşleri Müdürünün bir kusuru vardır. Sen bu konuyu biliyorsan, sen bu işin önlemini almadıysan ortada büyük bir kusur vardır. Biz bunu söyledik Necdet Beye kendisi dönecekti telefon konuşmamızda dönmedi de bir açıklama da yapmadı bu işle ilgili. Niye gazetelere açıklama yapıyor, niye böyle bir zaruret duyuyor, niye böyle hissiyata kapıldı. Bizim görevimiz  Allah Rızası için bütün Karabüklülere, Safranbolululara hizmet etmek. Şu anda belki 3-4 ay, belki 1 yıl bu arıtmanın ertelenmesine sebep olacak. Bu içme suyunda Karabük’ün  1 ay kaybedecek zamanı yok. Çünkü mevsimsel olarak ağır metal artıyor. Bugüne kadar sakladılarsa sakladılar biz bunu açıklıyoruz. Mevsimsel olarak Nisan-Mayıs aylarında kurşun miktarı çok yüksek seviyelere çıkıyor. Bu vatandaşla ilgili bir hadise. Burada menfaat çatışmalarını bir tarafa kaldıracaksın vatandaşın menfaatine çalışacaksın. 3-5 adamın menfaatine icraat yapıp da sonradan kendini temize çıkartmaya çalışmayacaksın. Rüşvet konuşulmadı menfaat temini konuşuldu. İspatı da belli. Arıtmanın buraya yapılacağını kendisi biliyordu. Başka bir şey dinlediyse, başka bir slaytlara baktıysa doğru. Çok yüksek katılımla biz toplantıya gittik, Başkanlık katında temsil edildik diyor temsil ettiyse yeri biliyordur. Onu öğrendikten sonra burada mevzi imar planı uygulanıyor. Arkadaşımız bir an evvel DSİ’nin itirazını göz önüne alsın Meclisten bu imar planı değişikliğini geriye çeksinler Karabük’te Safranbolu’da rahatlasın. Yoksa bu işin vebalinin altından ne o kalkar ne ben kalkarım. Bizim hizmetimiz Karabük’te 3-5 adama menfaat temin etmek değil, Karabük ve Safranbolu’ya menfaat temin etmektir. Bu konuyu çok iyi biliyor. Belediyelerin gücü siyasetten değil icraattan geçer” şeklinde ifadelere yer verdi.

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile

Share/Save/Bookmark