Son Guncelleme05:14:16 AM GMT

Son Dakika Haberleri

“Tabi Ki Karabük’e Kurulmasını Çok İsterdik”

e-Posta Yazdır PDF
MAKAS

Geçtiğimiz Pazar günü Çankırı İlinde ulaştırma bakanı Binali Yıldırım,birçok protokol üyesi ve Kardemir A.Ş yöneticilerinin de hazır bulunduğu Makas fabrikası temel atma töreni sonrası fabrikanın yapacağı işlev ile ilgili bir değerlendirme yapan Kardemir A.Ş ve aynı zamanda Voestalpine Kardemir Demir Yolu Ticaret ve Sanayi A.Ş Yönetim kurulu üyesi olan işadamı Çağrı Güleç,12 ila 14 ay sonra tamamlanması beklenen fabrikanın yapacağı çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Güleç, Voestalpine Kardemir Demir Yolu Ticaret A.Ş’nin 3 yönetim kurulu üyesinin Avusturya’lı Voestalpine şirketinden, Ahmet Yolbulan ve Çağrı Güleç olmak üzere 2 yönetim kurulu üyesi Kardemir A.Ş’den,1 yönetim kurulu üyesinin ise Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarından olmak üzere 7 kişiden oluştuğunu ve ilk yönetim kurulu  toplantısını 23 Ağustos günü Ankara’da gerçekleştirerek yapılacak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

Bilindiği üzere Çankırı’da mevcut bir makas fabrikası bulunduğunu ancak, son teknoloji ile yapılacak 3 ortaklı makas fabrikasının tamamlanmasıyla birlikte eski makas fabrikasının iptal edileceğine dikkat çeken yönetim kurulu üyesi Çağrı Güleç, son günlerde Karabük kamuoyunda fabrikanın neden Karabük’e yapılmadığı konusunda ki söylentilere de açıklık getirerek yaptığı değerlendirmede, tabi ki bizlerde bu fabrikanın Karabük’e yapılmasını isterdik.Ancak,bilindiği üzere Devlet Demir Yollarının burada bir makas fabrikası mevcut ve dolayısıyla kurumun orada arazisi var.Biz böyle bir yatırıma girerken TCDD yetkilileriyle gerekli görüşmeleri yaptık ve kendileri nakit para ile değil,200 dönümlük bu arsa ile fabrikaya ortak olmak istediklerini söylediler ve gerek Avusturya şirketi ve gerekse bizler KARDEMİR A.Ş olarak bu ortaklığı kabul ederek çalışmalarımıza hız verdik ve geçtiğimiz Pazar günü sayın Ulaştırma bakanımız Binali Yıldırım başta olmak üzere,milletvekilleri,protokol üyelerimiz ve birçok davetlinin katılımı ile temel atma törenimizi gerçekleştirdik. Tabi ki biz bu fabrikayı Karabük’e kurmak isterdik ancak zorunlu kalarak Çankırı’ya kurmak zorunda kaldık.

12-14 aylık bir süre içinde tamamlanacak olan makas fabrikamızda ilk etapta 140-160 kişinin çalışacağı ve bu işçilerin seçiminin de genelde Karabük bölgesinden olacağını haber veren Güleç,bilindiği gibi bu tür fabrikalarda çalışacak elamanların kalifiye olması gerekir.Çünkü Karabük’te eskiden gelen bir işçi kültürü ve ustalık kültürü vardır.Tabi işin bir diğer yanı ise  Karabük’te işsizliğin yoğun olduğunu göz önünde bulundurursak tercihimizi daha çok bu yönde kullanmak istiyoruz dedi.

Diğer yandan,8 milyon Euro’ya mal olacak fabrikada yıllık 400 adet makas sistemi üretileceğini söyleyen Güleç,fabrikanın tamamlanmasıyla birlikte başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelere ve Türkiye Cumhuriyetlerine makas ihracatı yapacağız.23 Ağustos günü Ankara’da yaptığımız yönetim kurulu toplantımızda şirketimizin genel müdürünü belirledik ve Kardemir A.Ş’nin belirlediği genel müdürümüz Kardemir A.Ş Haddehane eski müdürü Yusuf Berber oldu.

Güleç son olarak ise,12 ila 14 ay sonra tamamlanacak olan fabrikamız inşallah yöre halkına ve ortaklarımıza hayırlı olur şeklinde ki temennilere yer verdi.

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile

Share/Save/Bookmark