Bin 200 Doz Domuz Gribi Aşısı Geldi…
Karabük Sağlık Müdürü Dr. Korkut Eren, Karabük Devlet Hastanesi'nde ilk aşıyı kendisi oldu.Sağlık Bakanlığı tarafından Karabük'e bin 200 doz domuz gribi aşısı gönderildi. Dün akşam itibari ile aşılama çalışmalarına başladıklarını söyleyen Dr. Korkut Eren, "Karabük'te ilk etapta dün akşam aile hekimlerinde aşı çalışmalarına başladık.
Bugün hastanelerde sağlık müdürlüğü ekiplerimiz tarafından ilk önce aşı çalışmaları konusunda eğitim veriliyor ardından aşı yapılıyor. Karabük'te spekülasyonları ortadan kaldırmak ve örnek olmak için sağlık müdürü olarak ilk ben aşı oldum. Bin 200 doz domuz gribi aşısı geldi. Risk altında olan sağlık personeli için geldi. Hacı adaylarına aşı yapılacak. Zorlama yok. Aşının en büyük özelliği diğer aşılar gibi bulaşma zincirini kırmak. Ne kadar çok vatandaş aşı olursa bu salgının hızı ve hastalık yapma riski azalacaktır."
İKİ VAKADA DOMUZ GRİBİ GÖRÜLDÜ
İl Sağlık Müdürü Korkut Eren, bir haftadır Karabük Devlet Hastanesinde şüphe üzerine yatan iki vakadan alınan kan örnekleri sonucunda domuz gribi gözüktüğünü söyledi. 10 gündür domuz gribi konusunda eğitim faaliyetlerini sürdürdüklerini anlatan Eren, şöyle konuştu: "Geçen hafta bu çalışmalar içerisinde numune gönderdiğimiz vakalar vardı bunların ikisi pozitif geldi. Ama bunu bir panik havasında değil kontrollü, sağlıklı bilinçli bir şekilde sizlerin aracılığıyla yapmamız lazım. Bütün kamu kurum ve
kuruluşlarının, idarecilerin, velilerin, öğrencilerin, okul müdürlerinin, basının ve herkesin sorumluluğu var. Bu sorumluluk bilinci ile hareket edip panik havası oluşturmadan vatandaşlara doğru net bilgileri aktararak öğrencilere özellikle korunma önlemlerine riayet etmemiz gerekiyor. Şu an iki vakamız var.Genel durumları iyi ve taburcu ettik."
Her hastadan numune almayacaklarını anlatan Eren, sözlerine şöyle devam etti: "spesifik özelliği olanlardan yatışı yapılan hastalardan numune alınarak takibi yapılacak. Biz Karabük'te olmaması gibi bir şey düşünmüyorduk. Çünkü ülke genelinde bir pandemi söz konusu. Bu anlamda önlemleri artıracağız. Sağlık personeli gerekli bilgilendirmeyi yapıyor. Ciddi belirtileri olanları hastaneye yatıracağız. Onun dışındakilere evde istirahat etmelerini öneriyoruz."