Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Dilek , Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı ziyaret etti.
Rektörlük makamında yapılan kısa sohbetin ardından Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a Sinop’u temsil eden kotra hediye etti. Ardından Rektör Uysal , Sinop Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Dilek ile birlikte Üniversite kampüs alanını dolaşarak yapılan çalışmaları yerinde incelediler
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan yaptığı açıklamada, “ Birkaç ay önce Üniversitenize ziyarete gelmiştim. Aradan çok kısa bir zaman geçmesine rağmen büyük farklılıkları gördüm. Üniversiteyi tanıdıkça ve üniversite hakkında bilgi edindikçe çok modern yerleşime yapılan bir üniversiteyi görme imkânına sahip oldum. Biliyorsunuz üniversitelerin eğitim öğretim araştırmanın yanında bulunduğu şehre yük olmaması lazım, bulunduğu şehrin lokomotifi olması ve halkıyla bütünleşmiş olması lazım. Karabük Üniversitesi’nde de eğitim öğretim araştırmaları yönünde şehre lokomotif olacak. Sayın Rektörümüz beni gezdirdi ve Üniversiteyi daha gelişmiş şekilde gördüm. Dünyada belki olabilir ama Türkiye’de ilk defa demir çelikle ilgili enstitü gördüm. Burada bir Demir Çelik Enstitüsü’nün kurulmuş olması şehrin lokomotifi olması havasını veriyor. Ayrıca gördüğüm kadarıyla Karabük Üniversitesi şehriyle kaynaşmış ve bütünleşmiş bir üniversite. Burada vatandaşlarımızın ve halkın yardımıyla birtakım yatırımların yapılmış olduğunu ve yapılmakta olduğunu görmek beni ziyadesiyle mutlu etti. Çalışmalarıyla önemli başarılara imza atan öncelikle Sayın Rektörüme ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum ve başarıların devamını diliyorum. Sonuçta bu bir ekip işidir ve Sayın Rektörüm Prof. Dr. Burhanettin UYSAL bunu en iyi şekilde yerine getiriyor” dedi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Sizi tekrardan Üniversitemizde görmekten son derece mutlu oldum. Sevgili Meslektaşıma ziyaretinden ve söylediği güzel sözlerden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.