Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin girişimleriyle yaklaşık 1 yıl önce kurulan Karabük Eğitim Geliştirme Derneği ve Karabük Belediyesi işbirliği ile engelli vatandaşlara medikal malzeme yardımı yapılmaya başlandı.
Karabük Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde başlatılan medikal yardım dağıtım törenine Belediye Başkanı Rafet Vergili, Başkan Yardımcısı Metin Yılmaz, Karabük Eğitim Geliştirme Derneği Başkan Yardımcısı Muharrem Yunus Çelik, dermek yöneticileri ve engelli vatandaşlar ile aileleri katıldılar.
Medikal yardım dağıtımı öncesi dernek çalışmaları hakkına bir açıklama yapan Karabük Eğitim Geliştirme Derneği Başkan Yardımcısı Muharrem Yunus Çelik “ “ Derneğimiz yaklaşık bir yıl önce kuruldu. Çok hızlı bir şekilde faaliyetlerine devam ediyor. Dernek olarak yapmış olduğumuz bazı işler sonucunda elde ettiğimiz kaynakları üniversite öğrencilerimize ve engelli vatandaşlarımıza kaynak olarak geri döndürme çabası içerisindeyiz. Karabük Eğitim Geliştirme Derneği Belediye Başkanımız Rafet Vergili’nin önderliğinde kurulmuş bir dernektir. Dernek olarak geçtiğimiz yıl 366 öğrencimize aylık burs desteğimizi sağlamış bulunmaktayız. Burs ile ilgili bu yılda çalışmalarımızı son şekline getirdik. Önümüzdeki ay başvuruları almaya başlayacağız Bu yılki hedefimiz 400 Karabük’lü üniversite öğrencisine burs vermeyi hedefliyoruz. Bununla ilgili gerekli kaynak çalışmalarını yaptık. Önümüzdeki günlerde de hayır sever vatandaşımız Aysel Kökem’linin destekleri ile birlikte Üniversite öğrencileri için kız yurdu projemiz var. Bunun da temel atmasını en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Derneğimizin kuruluş amaçlarından biride Karabük’te yaşayan engelli vatandaşlarımızı bir nebzede olsun rahatlatmak amacıyla çeşitli medikal yardımlar, ayni ve nakdi yardımlarda bulunmaktı. Sembolik olarak bunun ilk başlangıcını bugün yapmış bulunmaktayız. Özelikle bu vesile ile hayır sever vatandaşlarımızın derneğimiz ile irtibata geçerek bu tür çalışmalarda bizleri desteklemelerini talep ediyoruz” dedi
Karabük Eğitim Geliştirme Derneğinin bir amacının da engelli vatandaşlar abu tür yardım yapmak için kurulduğunu hatırlatan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise yaptığı konuşmada “Karabük İletişim Derneğine teşekkür ediyorum. Bu derneğin kuruluş amaçlarının içersinde belirli bir kısım nakdin engelli vatandaşlarımıza ayrılması idi. Bugün bu faaliyetlerine başladılar. İnşallah bundan sonra bu tür eksikliği olan vatandaşlarımızın eksikliklerini bir nebzede gidererek onlara yardımcı olmaya çalışacaklar” dedi
Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Rafet Vergili engelli vatandaşların ailelerine sembolik olarak medikal yardımı yaptı.İlk etapta 50 aileye yapıldığı belirtilen yardımın,ilerleyen günlerde artacağı da gelen bilgiler arasında yer aldı.