Son Guncelleme04:36:34 AM GMT

Son Dakika Haberleri

Bir Süreliğine Merve Öz’e Devretti

e-Posta Yazdır PDF
vali_akr_grevini1

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile kısa sürelide olsa makamlar İlköğretim Okulu öğrencilerine bırakıldı. Vali Nurullah Çakır da koltuğunu Yenişehir İlköğretim Okulu öğrencisi Merve Öze bıraktı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile Yenişehir İlköğretim Okulu öğrencilerinden Merve Öz, Merve Öztürk ve Kaan İlimnur Elemen Vali Nurullah Çakır’ ı ziyaret ettiler.  Ziyarette bir konuşma yapan Vali Nurullah Çakır, tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutlayarak “23 Nisan 1920’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve dönemin devlet adamları Türkiye Büyük Millet Meclisini açarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk temellerini attılar. 23 Nisan tarihi büyük anlamlarla yüklüdür. Bunun bir benzeri ve eşi, dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. 23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisi kurulduğunda, artık egemenliğin kayıtsız şartsız Millete ait olduğu gerçeği tüm dünyaya ilan edilmiştir. Bu anlayış doğrultusunda bilahare 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Cumhuriyet’imizin Büyük Önder Atatürk’ün sayesinde oluşturulan bütün kazanımları, bugün Türk Çocukları, Türk Gençleri ve Türk Milleti olarak hepimizin geleceğe taşıması gereken çok önemli değerleridir. Bu değerleri koruyup, geliştireceğimize her 23 Nisan’larda, her 29 Ekim’lerde hep birlikte bir kez daha söz vermeliyiz ve bunun gereklerini ne kadar yerine getirdiğimizi sorgulamalıyız. Ben çocuklarımızın çok kaliteli yetiştiğini ve bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin emin ellerde olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Çocuklarımızın yarınlara hazırlanabilmesi için herkesin üzerine düşeni fazlası ile yapması gerekiyor. Anne ve babaların, öğretmenlerimizin, tüm yöneticilerin çocuklarımız için seferber olması gerekiyor. Çocuklarımıza fırsat verildiğinde, onlara çok iyi eğitim olanakları sunulduğunda, onların kendilerini çok iyi yetiştirdiklerini ve yeteneklerini çok iyi sergilediklerini biliyoruz. Tekrar sizim şahsınızda tüm çocuklarımızın bayramını bir kez daha kutluyorum.” dedi.

Vali Nurullah Çakır konuşmasının ardından makamını Yenişehir İlköğretim Okulu öğrencisi Merve Öz’e devretti. Kısa süreli de olsa Valilik makamına oturan Merve Öz yaptığı konuşmada, Atatürk’ün bugünü tüm dünya çocuklarına armağan ettiğini ifade ederek “Bu bayram dünyada tüm çocukların hep birlikte kutladığı tek bayramdır. Ülkemiz demokrasi yolunda hızla ilerliyor. Toplumumuz çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için büyük çabalar sarf ediyor. Demokrasinin kökleşmesi, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmanın temel yolu çocuklarımızı eğiterek onları yönetime dahil etmekten geçiyor. Bizler ailelerimizde, okullarımızda, mahallelerimizde, yaşadığımız şehirde bizimle ilgili konularda söz sahibi olmak istiyoruz. Mahallelerimize yapılacak olan çocuk parkları konusunda düşüncelerimizin alınmasını, şehirle ilgili konularda bizim fikirlerimize de önem verilmesini istiyoruz.” dedi.
 Vali Merve Öz konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Karabükspor’la ilgili düşüncelerinin sorulmasının üzerine bir açıklama yapan Vali Öz “Karabük’ün süper lige çıkmasından çok mutlu olduk. Bu sayede Karabük’ün ismi daha çok duyulacak. Karabükspor’un daha başarılı olacağına inanıyorum. İnşallah Karabükspor’u Avrupa Liglerinde de görürüz.” dedi.

Ziyaretin sonunda Vali Nurullah Çakır kendisini çocuklara birer hediye vererek onlara bina içindeki müdürlükleri ve birimleri gezdirerek, çalışmalar hakkında onların bilgi sahibi olmalarını sağladı.

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile

Share/Save/Bookmark