Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin başlattığı bir uygulama da “Uygulamacı kişilerin gerekli hassasiyeti göstermeyişi nedeni ile..” gerektiği ölçü de verim alınamadığı,hassasiyetin arttırılması halinde elde edilen gelirin çok daha büyük olacağı yolunda ki iddialar gün geçtikçe yoğunluk kazanmaktadır.
Bilindiği gibi,Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili,göreve başladığından bir süre sonra gündeme getirdiği “Yol kenarlarında ki parkomat gelirlerinin,ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak verilmesi..” fikri ve bu fikir uyarınca başlatılan çalışmaları yönlendirmesi için kurulan Eğitimi Geliştirme Derneği’nin olayı yeterince sıkı izlemediği yolunda yakınmalar dile getirilmektedir.
Öte yandan,bazı Cadde ve Sokaklarda ki parkomat uygulaması nedeni ile,araç sahiplerinin “Parkomat uygulaması olmayan yerlere araç park etmeleri ve gün boyu süren bu parklar nedeni ile..” ciddi tartışmaların yaşandığına da işaret edilerek “Parkomat parası vermek istemeyen araç sahibi 20 metre ilerisinde ki uygulama olmayan yere aracını park edince ve gün boyu orada bırakınca ciddi sıkıntılar münakaşalar yaşanmaktadır..” yakınmalar da dile getirilmektedir.
Yararı konusunda kimsenin,herhangi bir karşı görüş dile getirmediği gözlenen “Eğitimi Geliştirme Derneği Parkomat uygulamaları için çok daha titiz davranılması.Çok hayırlı bir iş için kullanılması gereken paralar noktasında gerekli hassasiyetin gösterilerek,bu gelirlerin arttırılması yolunda ki çabalara yoğunluk verilmesi gerekir.” Görüşleri dile getiriliyor.


