“Yardım İstemeye Gelenlerden Yetki Belgesi İsteyin”
Son günlerde bazı grupların Karabük’ün çeşitli bölgelerinde dernekler,camiler,kuran kursları gibi kuruluşlar adına izinsiz ve belgesiz yardım talep ettikleri haber verilirken,konuyla ilgili vatandaşlara uyarı yapılarak bu tür kişilerden yetki belgesi istenmesi gerektiği haber verildi.
Konuyla ilgili dün bir açıklama yapan Zihinsel Özürlülere Yardım ve Dayanışma Derneği başkanı Nizami Özcan,son günlerde bazı grupların derneğimiz adına çeşitli bölgelerde izinsiz olarak yardım topladıklarını duyduk.Ben buradan Karabük’lü vatandaşlarıma uyarıda bulunarak, kendilerinden yardım talep eden kişilerden mutlaka ve mutlaka yetki belgesi sormalarını rica ediyorum.Tabi bu tür olumsuzlukların bizim derneğimizle birlikte cami ve kuran kursları için de yapıldığını haber alıyoruz.Böyle durumlar karşısında vatandaşlarımız 155 Polis veya 156 Jandarma teşkilatlarımıza haber versinler”dedi.
Diğer yandan,Karabük İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin de bu konularda harekete geçtiği ve bu tür kanuna aykırı hareket edenler için düğmeye bastığı belirtildi.