Geçtiğimiz yıl üniversite öğrencilerine burs vermek amacıyla kurulan ve 366 kişiye 100’er TL burs verdiği açıklanan Eğitim Geliştirme derneğinin bu yıl da kurs müracaatlarını başlattığı haber verildi.
Karabük Eğitim Geliştirme Derneği Başkanı M. Yunus Çelik, burs başvurularının başladığını, müracaatların 24 Eylül tarihinde sona ereceğini belirterek, not ortalaması 2.60’ın altında olanların başvurularının kabul edilmeyeceğini bildirdi.
Geçtiğimiz yıl kurulan derneğin kurulur kurulmaz 366 öğrenciye 100 TL burs verdiğini anlatan Başkan Yardımcısı M. Yunus Çelik, Karabük Eğitim Geliştirme Derneğinin bu yıl da aynı sayıda öğrenciye aylık 100 TL burs vereceğini ifade etti.
Başvurularda esas alınacak kriterlerle ilgili olarak açıklama yapan Dernek Başkan Yardımcısı M. Yunus Çelik, burs için başvuruda bulunacak öğrencilerin yanında getirmesi zorunlu belgeler olduğunu, öğrencilerin bu belgeler ve diğer şartları öğrenmek için derneğin www,kared.org adresine girerek gerekli bilgileri alabileceklerini söyledi.
Başvuruların özel bir yazılıma sahip olan bilgisayar ortamında değerlendirileceği bilgisini veren Çelik, burs başvurularının sona ermesiyle birlikte bilgisayar çıktılarının alınarak bilgilerin doğruluğunun araştırılacağını kaydetti.
Çelik, burs vermek isteyen fakat gerçek ihtiyaç sahibi öğrenciye ulaşamayan hayırsever vatandaşların dernekleri aracılığı burs verebileceklerini de belirterek, “Mesela hayırsever vatandaş 10 öğrenciye burs vermek mi istiyor. Bize başvurarak bu konuda yardım alabilir. Burs vereceği beş kişinin ismini kendi belirleyebilir. Diğerlerini ise dernek verebilir. Ya da tamamen kendi belirlediği isimlere dernek aracılığı ile burs verilebilir. Biz bu tip bağışları kabul ediyor ve bekliyoruz” dedi.
Bu yıl farklı bir yenilik yapılarak not ortalamasının başvurularda esas alınacağını belirten Çelik “4’lü sistem baz alınarak not ortalaması 2.60’ın altında olanların başvuruları kabul edilmeyecek. Bu yüksek bir not ortalaması değil. Geçme not ortalaması. Bu kriter aynı zamanda öğrencinin başarısını da artıracaktır” diye konuştu.
Diğer yandan,Burs başvurularının sona ermesiyle birlikte burs almaya hak kazananlar 4 Ekim 2010 tarihinde derneğin www,kared.org adresinde açıklanacağı haber verildi.