Son Guncelleme05:14:16 AM GMT

Son Dakika Haberleri

229 Kişi “Çok Ciddi Borçlu ve İcralık..”

Kredi_karti

KARDEMİR Yönetim Kurulu’nun,Ülke genelinde ki işyerlerinde uygulanmaya başlanan ve birkaç yıldır şiddetle uygulanan “Borcu olanların iş akitlerin fesih edilmesi,işten atılması..” uygulamama kararını gözden geçirdiğini ileri süren,ilgili kaynaklar “KARDEMİR Yönetim Kurulu borcu olanlara 17 Eylül tarihine kadar süre verdi.Borçlarını tasfiye etmelerini istedi.Bunu yapmayanların hesaplarını keseceğini de bildirdi..” diyorlar.

Kredi kartı ve başka unsurlardan kaynaklanan “Borçlarını ödemekte zorlanan..” 229 civarında işçinin bulunduğunu da belirten konuya yakın çevreler “Kimse bu 229 kişiyi Sendikal gerekçelerle donatmaya çalışmasın.Çok ciddi biçimde borca dalmış bu 229 insanın,188 kişisi Sendikal mücadele sırasında Türk Metal Sendikası itmiş/gelmiş,41 kişi ise Çelik-İş Sendikası’ndan hiç ayrılmamış..”  bilgiler veriyorlar.

Bu arada “Eşinden ayrıldığı için,icra kanalı ile nafaka ödeyen birkaç kişinin de..” bu 229 kişi arasında değerlendirildiğini öne süren ilgili çevreler “KARDEMİR bu ayıklamayı mutlaka yapacaktır.Aylık 100 lira,200 lira nafaka ödeyen insanlar da icra kanalı ile bu paralar kesildiği için,borçlu gibi görünüyorlar.KARDEMİR İşvereni bu ayıklamayı yapar diye bekliyoruz..” gibi bilgiler de veriyorlar.

KARDEMİR Yönetiminin 17 eylül tarihinden sonra,çok ciddi operasyonlar yapabileceğinin altını çizen,konuya yakın çevreler “Tüm özel sektör de bu tür uygulamalar var.Bir borçlu kişinin hem kendi işverimi çok düşük hale geliyor,hem de etrafında ki iş arkadaşlarını rahatsız edecek durumlar yaratıyor.O nedenle tüm işverenler,çok ciddi borcu olan işçilerini,ne yazık ki,işten çıkartıyorlar..” görüşlerini de dile getiriyorlar.

Yorumlar  

0 #1 akın 2010-10-07 02:28 Antalya ve yakın vilayetlerde boyle bır uygulsms gormedim.bizlerde ozel sektorde yonetıcılık yapıyoruz. Alıntı

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile

Share/Save/Bookmark