Son Guncelleme04:36:34 AM GMT

Son Dakika Haberleri

Safranbolu Belediyesi Çalışanları Greve Hayır Dedi

e-Posta Yazdır PDF
ilhami_ylmaz
Karar, Yüksek Hakemler Kuruluna Kaldı
Safranbolu Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Karabük Şube arasında devam eden ve 62 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde 22 maddede anlaşma sağlanamadığı için greve gidilip gidilmemesi konusunda dün işçiler arasında referandum yapıldı.
Zonguldak Bölge Çalışma Müdürlüğü nezdinde gidilen Referanduma 58 işçi katılırken, bu işçilerden 51 tanesi greve hayır 7’si ise evet şeklinde tercih yaptı.
Çıkan sonuçla ilgili bir değerlendirme yapan Belediye-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı İlhami Yılmaz “ Daha önceden de belirtmiş olduğum gibi Safranbolu Belediyesi’nde ki toplu sözleşme görüşmelerinde 22 madde de anlaşma sağlamadık. Bunun için prosedür gereği grev kararı almamız gerekiyordu. Bizde Safranbolu Belediyesi’nde çalışan işçi arkadaşlarımız arasında greve gidilip gidilmemesi konusunda referandum yaptık ve yapılan oylamada 51 işçimiz greve gitmeme yönünde oy kullanırken, 7 işçimizde grev yapılması yönünde oy kullandı. Çoğunluk greve hayır dediği için, 22 madde de tıkanan toplu sözleşme görüşmemiz Yüksek Hakemler Kurulu’na gidecek. Bizler dosyayı önümüzdeki günlerde Yüksek Hakemler Kuruluna göndereceğiz. Buradan gelecek olan karara hem işveren hem de biz uyacağız” şeklinde açıklama yaptı.
Yılmaz ayrıca, referandum sonrası” Safranbolu Belediyesi’nde çalışan işçi arkadaşlarımızın huzuru ve güveni tercih ettiğini belirterek inşallah Yüksek Hakemler Kurulundan güzel bir sonuç çıkar dedi.

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile

Share/Save/Bookmark