Son Guncelleme02:56:07 AM GMT

Son Dakika Haberleri

Gece Gündüz Çalışıyoruz

e-Posta Yazdır PDF

Aksoy; “Kültür Turizmini Artırmak İçin Gece Gündüz Çalışıyoruz”

Geçtiğimiz günlerde (İsviçre Turizm Ödül Töreni ve Turizm Fuarı Bilimsel Komitesi İsviçre turizm ödülleri fuarına) katılmak için Lugano kentine giden Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, fuarda Safranbolu’nun en güzel şekilde temsil edildiğini açıkladı.

Ortalama 20-25 Bin insanın ziyaret ettiği Lugano Turizm Fuarında 36 ülkeden çok değişik şehirlerin olduğunu  ve Safranbolu’nun da Antalya ve Tekirdağ ile beraber sergisi olan nadide turizm beldelerinden birisi olduğunu  söyleyerek fuara dair bir değerlendirme yapan Başkan Aksoy,“Bilindiği gibi Turistler bizim hep deniz turizmine geldiler. Ben inanıyorum ki Safranbolu’muza Avrupa’dan bundan sonra kültür turizmini isteyen, algılayan zengin kesiminin de katılması gerekecek turizm çeşidinin olduğunu düşünüyorum ve onun için Safranbolu’yu tanıtmaya gittim. Planlı, programlı bir gezi idi. Çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Avrupa’nın deniz turizmine yönelik aktivitasyon gösteren şehirlerinin yanında kültür turizmini ön planda tutan Safranbolu’nun temsil ediliyor olması bir çeşitlilik, farklılık meydana getirdi. Güzel bir çalışma oldu. Yaklaşık 2-3 bine yakın broşür, CD getirdik, bunların tamamı dağıtıldığı gibi aynı zamanda Turizm acentelerine, televizyona ve gazetelere beyanatlar vererek Safranbolu’nun farklılıkları, kültür turizmine yönelik çalışmaları anlatıldı. Tabi bunların hepsi birer adım. Kentimizi  daha ileriye götürmek için gece gündüz, hafta sonu demeden çalışmaya devam ediyoruz. Safranbolu’muzun güzelliklerini tüm dünya ile paylaşabilmek amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Safranbolu’da ne kadar yol yapmamız gerekiyorsa, ne kadar park açmamız gerekiyorsa bir o kadar da Safranbolu’nun tanıtılması gerekiyor. En az yollarımız kadar, en az parklarımız kadar, en az şehir temizliğimiz kadar tanıtıma da ihtiyacımız var. Tanıtım için göstermiş olduğumuz gayretleri dünya ile paylaşıyoruz”ifadelerine yer verdi.

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile

Share/Save/Bookmark