Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy yayınladığı yeni yıl mesajında 2012 yılında çok daha önemli projelere imza atacaklarını belirtti.
Aksoy yayınladığı mesajda“2011 yılında yapmış olduğumuz çalışmalardan dolayı tüm ekip arkadaşlarım başta olmak üzere emeği geçenlere şükranlarımı arz ediyorum. Bir yıl gerçekten çok hızlı bir şekilde yoğun bir tempoda geçti. 2011 yılında Safranbolu Belediyesi olarak ciddi hizmetler yapıldı. Hemen hemen her gün şehir gün be gün değişti. Gün be gün iyiye doğru adımlar atıldı. Bütün bu çalışmalarımız 2012 yılında da sürecek. 2012 yılında da Safranbolu’nun temel meseleleri olan öncelikle yol, yeşil alan düzenlemeleri şehir estetiğini daha üst seviyeye çıkarmaya dönük hizmetlerimiz bütün hızıyla sürecek. 2012 yılında bunun yanında belediye hizmet binaları, itfaiye hizmet binası, kapalı spor salonuyla ilgili çalışmalarımız, yeşil alan, spor tesisleri alanları, kent peyzajına yönelik çalışmalarımız için projeler hazırlandı ve yılbaşından sonra bu projelere dönük ihale süreçleri hızlı bir şekilde başlayacak.
2012 yılında Safranbolu’da ki turizmin daha kaliteli olabilmesi için restorasyon çalışmalarımız turizme yönelik denetim çalışmalarımız yine turistik eşya üreten pazarlayan ve satışıyla ilgili çalışmalarımız olacak. 2012 yılının başlangıç günü olan yılbaşı gecesinde belediyemiz tüm imkânlarıyla yılbaşı gecesinde vatandaşımızın daha huzurlu mutlu bir şekilde yeni yıla girmesiyle ilgili tedbirlerini almış durumda. Bütün istek ve şikâyetleri için alo 153 beyaz masa hatları gece boyunca her zaman olduğu gibi ücretsiz olarak halkımızın hizmetinde. Belediye hizmetleri ya da diğer kamu hizmetleriyle ilgili her türlü eksiklik ya da arızayı alo 153 beyaz masaya ücretsiz olarak bildirebilir halkımız. Zabıta denetimlerimiz gece boyunca sürdürülecek su ve kanalizasyon denetimlerimizde gece boyunca hizmetlerimizin aksaması açısından nöbet halinde devam edecek. İnşallah yeni yıla gireceğimiz geceyi kazasız belasız bir şekilde geçiririz diye düşünüyorum.
2012 yılının milletimize memleketimize hayırlı uğurlu olmasını, bol üretimli sağlıklı bir yıl olmasını temenni ediyorum. İnşallah 2012 dünya açısından da sağlık sıhhat dolu barış dolu kardeşlik dolu bir yıl olarak gündeme gelir ve bu şekilde anılır. Dünyanın gidişatı ile ilgili olarak da 2012 nin ekonomik krizlerden çıkış yılı olmasını temenni ediyorum. Türkiye’de ve dünya’da 2012 yılında bolluk bereket olması temennimdir”dedi.